Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ο «κόσμος» της Ε.Α.Ε. Λιβαδειάς τίμησε και φέτος μαζικά το Εαρινό Ιατρικό Συμπόσιο



Με την άνεση που τη χαρακτηρίζει, με τη μοναδικότητα του λόγου και των περιγραφών που μόνο η Πρόεδρος κα Στέλλα Ταπανλή ξέρει να αποδίδει αλλά και  μαζί με την αστείρευτη δύναμη των μελών του ΔΣ και όλων των εθελοντριών του Παραρτήματος Λιβαδειάς, που με την φαντασία τους δεν σταματούν να διαμορφώνουν ολοένα και πιο ενδιαφέρουσες βραδιές, , το φετινό Εαρινό Ιατρικό Συμπόσιο με τον γενικό τίτλο «Οι ανακαλύψεις της ιατρικής επιστήμης χαρίζουν υγεία, ομορφιά και χαρά στη ζωή μας»  δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξίσου επιτυχημένο, όπως όλες οι εκδηλώσεις της φετινής χρονιάς για την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.



 

 Μπορεί ο καιρός να μην συμβαδίζει όλες αυτές τις μέρες με την… εαρινή διάθεσή μας, ωστόσο, η τελευταία εκδήλωση της σεζόν για το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ε.Α.Ε. δεν φάνηκε να επηρεάστηκε σε προσέλευση και μαζική συμμετοχή, αφού τόσο οι προσκεκλημένοι ομιλητές, όσο και εν γένει η συνήθεια του κόσμου να παρακολουθεί με πάθος τις εκδηλώσεις του Παραρτήματος Λιβαδειάς, συνέβαλαν την εξασφαλισμένη επιτυχία της.
Ανοιξιάτικη η ίδια η Πρόεδρος κα Στέλλα Ταπανλή, μέσα στο λευκό της φόρεμα, ανοιξιάτικο κι όλο το σκηνικό της αίθουσας του Διοικητηρίου Βοιωτίας (που σταθερά προσφέρεται από την οικοδέσποινα κα Φανή Παπαθωμά για να φιλοξενεί – όχι μόνο την Ε.Α.Ε. – όλες τις μεγάλες και κατ` επέκταση μαζικές εκδηλώσεις της πόλης). Αυτή η αστείρευτη γυναίκα που δεν ξεχνά να αποδίδει σ` όλους και στον καθένα χωριστά, αυτά που προσφέρει στο Παράρτημα της Ε.Α.Ε. στην πόλη της Λιβαδειάς, είτε είναι υλική βοήθεια, είτε ηθική στήριξη, είτε επιστημονική βοήθεια. Αυτή η ακούραστη μέλισσα του εθελοντισμού, που πότισε και ποτίζει αυτό τον τόπο με τη γύρη της ευαισθητοποίησης, έχοντας – μετά από 10 χρόνια διαρκούς δράσης – συγκεντρώσει πλέον γύρω της ένα «δικό της κόσμο», ανθρώπους που εν τέλει μπορεί να τιμούν τις εκδηλώσεις της Αντικαρκινικής Εταιρείας μόνο και μόνο για την ίδια την κα Στέλλα Ταπανλή.
Αυτή, λοιπόν, η αναντικατάστατη οικοδέσποινα της βραδιάς άνοιξε την ομιλία της με λόγια ευγνωμοσύνης γι` αυτούς που σταθερά είναι κοντά της όπως η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Δντης Επικοινωνίας της ΑτΕ κ. Γιάννης Καραβάς και πολλοί άλλοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί ιατροί, όπως ο άνθρωπος, πάνω απ` όλα, επιτυχημένος Λειβαδίτης χειρουργός και καθηγητής κ. Γιάννης Μπράμης, κ.α.
Ασφαλώς το παρόν έδωσαν και σ` αυτή την εκδήλωση πολλά δημόσια πρόσωπα της περιοχής μας, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής κ. Ανδ. Κουτσούμπας, οι τ. Βουλευτές κκ. Γ. Καράμπελας και Γ. Σταθάς, η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πολιτευτές και πάρα πολλοί άλλοι ανάμεσα στον πάρα πολύ κόσμο, που γέμισε την αίθουσα του Διοικητηρίου. 




Κι` επειδή πάντα η μουσική διαμορφώνει πάντα μια ανάλογη ατμόσφαιρα, φέτος οι προσκεκλημένοι μουσικοί του Παραρτήματος Λιβαδειάς κκ. Σπύρος Πανουργιάς και η ορχήστρα του, έπαιξαν αγαπημένα ροκ ακούσματα και … ξεκίνησαν εκείνοι, την βραδιά που εξελίχθηκε σε μια άκρως ενδιαφέρουσα ενημερωτική βραδιά γύρω από την υγεία, την διατροφή και την ομορφιά του σύγχρονου ανθρώπου.
Ομιλητές ήταν οι καθηγητές ιατρικής κκ. Κωνσταντίνος Συρίγος, Ιωάννης Μελισσάς και Δημήτριος Γρηγοράκης, ενώ συντονιστής του πάνελ ήταν κ. Άγγελος Ασίμης, Επιμελητής Παθολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Φέτος, όλο αυτό τον επιστημονικό κόσμο, που για πάνω από 10 χρόνια αγκαλιάζει, στηρίζει, προωθεί το εθελοντικό έργο του Παραρτήματος της Λιβαδειάς, η Διοίκηση του θέλησε να το τιμήσει στο πρόσωπο της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, της αγαπητής κα Μαρίας Τρομπούκη.




  












Τιμή στο πρόσωπο των γιατρών της Επαρχίας Λιβαδειάς που όλοι ξέρουμε και πόσο καλό έργο κάνουν αλλά και πόσο συμπαραστέκονται στις μεγάλες δυσκολίες του κόσμου και στην οικονομική αιμορραγία των οικογενειών της περιοχής μας.
Το φετινό εαρινό συμπόσιο έκλεισε σχεδόν δύο ώρες μετά, μ` ένα «Κέρασμα Αγάπηε»  από το Il Forno, των αδελφών Καντά αλλά και ζωντανό μουσικό πρόγραμμα από τον κ. Πανουργιά και την ορχήστρα του, μαζί με ευχές για χαρούμενο καλοκαίρι με υγεία!

Κυρίες μου και του χρόνου!!! 


1 σχόλιο:

stella είπε...

Αγαπημένε μου φίλε Λάμπρο, ένα ευχαριστώ είναι τόσο μικρό να σου πω ,για τα τόσο ευγενικά σου λόγια!!!! Κι εγώ αλήθεια έχω εκπλαγεί από αυτή τη δική σου αστείρευτη πηγή ευαισθησίας, αλληλεγγύης, στήριξης του έργου μας!!! Που να φανταστώ , όταν σε πρωτογνώρισα, μικρό παιδί, αγαπημένε μου, ότι έκρυβες μέσα στην αθώα καρδούλα σου τέτοιο πλούτο συναισθημάτων , ότι μπορείς να ''παινεύεις'', κάποιον χωρίς να ζηλεύεις καθόλου, όπως συνήθως βλέπουμε γύρω μας να γίνεται!!!! Να ξέρεις ,ότι μέσα στη ψυχή μου Λάμπρο , κατέχεις πολύ υψηλή θέση, όχι γιατί μας προβάλλεις, αλλά γιατί πιστεύω, ότι κάθε σου λέξη αξίζει , γιατί ακουμπάει στην αλήθεια και δεν έχει ιδιοτέλεια!!!!Γι αυτό σ΄αγαπάω αγόρι μου!!!!