Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Πείτε τη γνώμη σας για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό - Δράσεις ευαισθητοποίησης από τους Δήμου Θηβαίων και Λεβαδεών


Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) “ ΑΡΙΩΝ” και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.) σε συνεργασία με τους Δήμους Λεβαδέων και Θηβαίων θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 την πρώτη εκδήλωση της εκστρατείας ενημέρωσης για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στους Δήμους του Κορινθιακού κόλπου.
Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 στις 13:00 συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Παλιό Δημαρχείο) Λιβαδειάς, με τη συμμετοχή του προέδρου του Σ.Π.Ο.Α.Κ. κ. Σταμάτη Χαλβατζή, του προέδρου της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης δρ. Φίλιππου Κυρκίτσου, της Δημάρχου Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η 1η εκδήλωση – διαβούλευση της ενημερωτικής εκστρατείας στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” στο Δήμο Θηβαίων.


Πείτε τη γνώμη σας για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό 

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού κόλπου «Ο ΑΡΙΩΝ»σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, όλους τους δήμους του Κορινθιακού και πολλούς τοπικούς φορείς πραγματοποιούμε εκστρατεία ενημέρωσης με κεντρικό σύνθημα: «Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό; Όχι Ευχαριστώ», στοχεύοντας στην πρόληψη και μείωση της ρύπανσης που προκαλούν οι πλαστικές σακούλες στο παράκτιο, θαλάσσιο, και όχι μόνο, περιβάλλον του Κορινθιακού κόλπου.

Στο link Πείτε τη γνώμη σας για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό παρουσιάζονται τα μέτρα πολιτικής που μπορούν να εφαρμοσθούν και μπορεί ο ερωτώμενος να καταχωρεί την εκτίμησή του, για κάθε μέτρο πολιτικής, για το εάν συμφωνεί ότι μπορεί να εφαρμοσθεί στο δήμο του. Το ερωτηματολόγιο μπορούν να το απαντήσουν από τους δήμους του Κορινθιακού Κόλπου, αλλά και από όλους τους δήμους της Ελλάδας. Παρακαλείστε στο τέλος να δηλώσετε εάν κατοικείτε ή όχι σε δήμο του Κορινθιακού Κόλπου και ποιος είναι αυτός ο δήμος.
θα ήταν πολύ χρήσιμο εάν μπορούσατε απαντήσετε και να προωθήσετε το παρόν e-mail σε όλες τις επαφές σας με την προτροπή να διαθέσουν 5 μόνο λεπτά για να απαντήσουν το ερωτηματολόγιο, ώστε να έχουμε μία πολύ καλή εικόνα από τις προθέσεις των πολιτών σε τοπικό επίπεδο σε ένα στατιστικά σημαντικό δείγμα απαντήσεων.

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική, τα δεδομένα που συλλέγονται ανώνυμα και οι απαντήσεις σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της έρευνας. Τα αποτελέσματα από την έρευνα θα δημοσιοποιούνται σταδιακά στην ιστοσελίδα της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης και στο τέλος των δράσεων θα δημοσιοποιηθούν συνολικά στα ΜΜΕ.

Εκ μέρους της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης (ΟΕΑ)
Νίκη Καρδακάρη
Συνεργάτιδα ΟΕΑ

«Ο Κορινθιακός εκπέμπει SOS»


Η προσπάθεια για την προστασία του Κορινθιακού Κόλπου κορυφώνεται, με παρεμβάσεις του Σ.Π.Ο.Α.Κ., σε συνεργασία με οικολογικές οργανώσεις και επιστημονικούς φορείς, προς όλους τους αρμόδιους κρατικούς και κυβερνητικούς θεσμούς.
Μετά από κοινή επιστολή όλων των φορέων που δίνουμε μάχη για τον σκοπό αυτό, προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις 16/5/2017, όπου αναφερόταν διεξοδικά στα προβλήματα του Κορινθιακού Κόλπου, υποδεικνύοντας τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν εκ μέρους τους, είχαμε άμεση ανταπόκριση από την ομάδα Βουλευτών της Κυβερνώσας Παράταξης, που είναι μέλη της Επιτροπής για το Περιβάλλον, με συνέπεια να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη στη Βουλή, την Τετάρτη 24/5/2017.
Στη συνάντηση αυτή μετά από διεξοδική συζήτηση, όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφωνήσαμε να δράσουμε από κοινού για την προστασία του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος, που φιλοξενεί σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας, με άμεσο στόχο την ένταξή του στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura και την ανακήρυξή του ως εθνικά προστατευόμενη περιοχή αλιείας, έτσι ώστε να υπάρξει η δυνατότητα επαρκούς χρηματοδότησης, για τις απαιτούμενες επιστημονικές έρευνες και τη σύνταξη του ειδικού σχεδίου διαχείρισης.
Η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, κα Αικατερίνη Ιγγλέζη, όντας παρούσα στην πιο πάνω σύσκεψη, ανταποκρίθηκε άμεσα και συγκάλεσε για την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, την εν λόγω επιτροπή, με μοναδικό θέμα συζήτησης: «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ».
 Στη συνεδρίαση αυτή όπου έχει προσκληθεί ο Σ.Π.Ο.Α.Κ., οι συνεργαζόμενες οικολογικές οργανώσεις και οι επιστημονικοί φορείς για να εκθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα, προσκαλούνται επίσης εκτάκτως τόσο ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Ιωάννης Τσιρώνης, όσο και στελέχη άλλων συναρμόδιων Υπουργείων, προκειμένου να υπάρξει πλήρη ενημέρωση.


                                                                                                              Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: