Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ο πιο γνωστός στο κοινό Κούρος από το ιερό του Απόλλωνα Πτώου έφτασε στον προορισμό του !

Ο πιο γνωστός στο κοινό Κούρος από το ιερό του Απόλλωνα Πτώου Βοιωτίας, έφτασε στον προορισμό του: Pointe-à-Callière, Montréal’s museum of Archaeology and History για την περιοδική έκθεση The Greeks – Agamemnon to Alexander the Great. 
Στις 12-12-2014 τα εγκαίνια της έκθεσης.
 Στη Βόρειο Αμερική ξεκινούν περιοδεία ο Ομηρος, ο Αγαμέμνονας, ο Αχιλλέας, ο Ηρόδοτος, ο Λεωνίδας, ο Περικλής, ο Σοφοκλής, ο Πλάτων, ο Δημοσθένης, ο Φίλιππος, ο Μέγας Αλέξανδρος, πρόσωπα Ελλήνων μυθικά ή πραγματικά, που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία του ιστορικού και πολιτιστικού υπόβαθρου για την ανάπτυξη των δυτικών κοινωνιών. Πρόκειται για την έκθεση «The Greeks: Agamemnon to Alexander the Great» (Οι Έλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο), που περιλαμβάνει 543 εκθέματα, αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και κοσμηματοτεχνίας, προερχόμενα από όλα τα μουσεία και εφορείες αρχαιοτήτων της Ελλάδας.

Οι διοργανωτές της έκθεσης- το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και το Consortium of North American Museums με επίσημο εκπρόσωπο το Canadian Museum of History στην Οτάβα, επισήμαναν σε σημερινή εκδήλωση για την προβολή της διετούς περιοδείας της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, ότι πρόκειται για το πιο αντιπροσωπευτικό "πανόραμα" του ελληνικού πολιτισμού που έχει ταξιδεύσει ποτέ εκτός ελληνικών συνόρων.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 12 Δεκεμβρίου 2014 στο Μουσείο Point a Calliere, Montreal Archaeology and History Complex στο Μόντρεαλ, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 26 Απριλίου 2015, για να μεταφερθεί και να παρουσιαστεί στη συνέχεια στο Μουσείο Ιστορίας του Καναδά στην Οτάβα, από τις 5 Ιουνίου 2015 έως 12 Οκτωβρίου 2015. Θα ακολουθήσουν το Field Museum στο Σικάγο (24 Νοεμβρίου 2015 έως 10 Απριλίου 2016) και το μουσείο National Geographic στην Ουάσιγκτον (26 Μαΐου 2016 έως 9 Οκτωβρίου 2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια: