Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ένα συμβολικό, γιορτινό καράβι και το αστείρευτο ανθρώπινο δυναμικό μας, έφεραν μαζί τους το πνεύμα των γιορτών στην πόλη μας!


Οι εμπνευστές της δημιουργίας του καραβιού, το βάφτισαν 10΄(δέκα λεπτά). 
Είναι συμβολική ονομασία και μας καλεί να σκεφτούμε πως αν ο καθένας απο μας διαθέσει για τον τόπο μας έστω ένα δεκάλεπτο από την καθημερινότητά του ,
τότε τα επιτεύγματα θα είναι σπουδαία και κοινωνικά ωφέλιμα!!!
 Όταν ΕΜΕΙΣ θέλουμε, τότε σίγουρα ΟΛΑ μπορούν να γίνουν ομορφότερα! 
Κι` αυτό απέδειξαν απόψε σύσσωμοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της πόλης μας, που συγκεντρώθηκαν γύρω από το εντυπωσιακόοοοοοοοοοοοοο αλλά και παραδοσιακό - κατά το ελληνικό έθιμο - γιορτινό καράβι και τραγούδησαν, χόρεψαν και σκόρπισαν το εορταστικό πνεύμα απ` άκρου σ` άκρη, δημιουργώντας μια ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα!!!




  Η νέα Δημοτική αρχή φροντίσει προκειμένου φέτος ΟΛΑ να είναι πιο γιορτινά, πιο αισιόδοξα, πιο ελπιδοφόρα αλλά χωρίς αυτό το μοναδικό ανθρώπινο δυναμικό, χωρίς τα ταλαντούχα παιδιά του τόπου μας, χωρίς τις δημιουργικές ομάδες των συμπολιτών μας, όσα κι` αν κάνεις, όσα «χρήματα κι` αν έχεις να ξοδέψεις», τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει όλα όσα μπορεί το κέφι και η δυναμική τους να δημιουργήσει.
Γι` αυτό και η αποψινή βραδιά … έγραψε τη δική της ιστορία και μετάδωσε το γιορτινό κλίμα στο κέντρο της πόλης μας. 
Την εκδήλωση άνοιξε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού κα Κική Καραβαγγέλη. 
«Η αστείρευτη πηγή δημιουργίας και προσφοράς των Ορχομενίων είναι εδώ και λειτουργείκαινοτόμα και δημιουργικά μπροστά στη μεγάλη  γιορτή της χριστιανοσύνης. Έχτισε καράβι που αυτό θέλει η παράδοσή μας» ανέφερε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού. Και συνέχισε: «Οι εμπνευστές της δημιουργίας του καραβιού, το βάφτισαν 10΄(δέκα λεπτά). Είναι συμβολική ονομασία και μας καλεί να σκεφτούμε πως αν ο καθένας απο μας διαθέσει για τον τόπο μας έστω ένα δεκάλεπτο από την καθημερινότητά του , τότε τα επιτεύγματα θα είναι σπουδαία και κοινωνικά ωφέλιμα.  Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω θερμές ευχαριστίες στους εμπνευστές και κατασκευαστές του ωραίου αυτού δημιουργήματος κυρίους Παπασιδέρη Ανδρέα, Παπαλουκάς Βαγγέληκαι Ταμπραντζή Δημήτριο, που μαζί με  μια ομάδα εθελοντών που την συγκροτούν οι :
Μουτσανάς Κώστας, Λένα  Πόπη, ΖαννιάΠέννυ, Παπαδόπουλος Δημήτριος, Γκούτας Γεώργιος, Ταμπραντζή Γιαννούλα και ΠαπαλουκάςΚωσταντίνος.
Θέλω επίσης να ευχαριστήσω και τους χορηγούς της αποψινής εκδήλωσης κυρίες κ κυρίους :Παπανικολάου Παναγιώτη Δάρρα Κωνσταντινο,Παπουτσή Άννα,ΑφοιΜπαρμπανάσου, Παπανικολάου Γεώργιο, Ζωγράφο Χρήστο, Παπαδόπουλο Δημήτριο ,Αφοι Δημητρίου Λούλου. Ε.Θεοχάρη-Ε. Ραρούτη Ο.Ε., Δημήτριο και Γεώργιο Μακρή και Γεώργιο Νασόπουλο.
Επίσης ευχαριστούμε την ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου ξένων γλωσσών κυρία Σπυριδούλα Τσάπρα για τα ιπτάμενα φαναράκια που μας δώρισε, καθώς και το φούρνο του κ. Παναγιώτη Κολομπούρδα και το Ζαχαροπλαστείο ΜΟΚΑ για τα γλυκά που μας πρόσφεραν» συμπλήρωσε η κα Καραβαγγέλη. Και κατέληξε στο χαιρετισμό της: «Είναι επίσης εδώ και δίνουν το παρόν αντιπροσωπίες των συλλόγων της πόλης χωρίς την συμμετοχή των οποίων η σημερινή εκδήλωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, για να πει ο καθένας τις ευχές για τη γιορτή των Χριστουγέννων και την καινούργια χρονιά.   Τους αναφέρω με  τη σειρά που θα εμφανιστούν: Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού, Λαογραφικός όμιλος Ορχομενού, Καλλιτεχνική Πορεία και σύλλογος Μινύες.  Μ’ αυτές τις σκέψεις  και με την ελπίδα ότι η προσπάθεια αυτή των εθελοντών θα βρει μιμητές κύριε Δήμαρχε σας καλώ να φωτίσετε το φετινό μας σύμβολο των Χριστουγέννων, κ να ευχηθώ σε όλους και στον καθένα χωριστά ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ- ΥΓΕΙΑ- ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΝΑΤΗΛΕΙ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ» 
Ακολούθως,  χαιρετισμό απεύθυνε και ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, με ευχές για "καλές γιορτές" και χαρά στις οικογένειες των συμπολιτών μας. 
Ακολούθως, με τη φιλαρμονική να σκορπά τις χριστουγεννιάτικες νότες της, τα παιδικά τραγούδια και τα κάλαντα μικρών και μεγάλων, τον ΑιΒασίλη, το χορό και τη μελωδική μουσική αλλά και τα φαναράκια (!!!) που φώτισαν τον ουρανό, όλα πήραν άλλη διάσταση και συνέθεσαν ένα θέαμα που μας ταξίδεψε, μας χαλάρωσε και μας έκανα να νοιώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους… 






























Η "dream tream" του Πολιτιστικού Συλλόγου Ορχομενού 
κκ. Παναγιωτίδη, Τουλούπη, Καραβαγγέλη, Υπερηφάνου, Τζαβάρα και Κραβαρίτη.







… αλλά το ORCHOMENOS PRESS δεν θα παραλείψει να εκφράσει τα συγχαρητήριά τους αρχικά σ` αυτούς που δούλεψαν γι` αυτό το μοναδικό στολίδι, το υπέροχο γιορτινό καράβι και ακολούθως όλες και όλες που συμμετείχαν σ` αυτή τη γιορτή: Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού, Αθλητικός Σύλλογος «Μινύες», Λαογραφικό Όμιλο Ορχομενού, Καλλιτεχνική Πορεία Ορχομενού καθώς και την Α.Ε.Ο., την Μοτολέσχη Ορχομενού και τον Πολιτιστικό και Παραδοσιακό Σύλλογο Ορχομενού.
Η βραδιά δεν θα μπορούσε να μην είχε και κέρασμα, με γλυκίσματα από το Σύλλογο Γυναικών Ορχομενού, την Ε.Ε.Β.Β.Ο. και τα ζαχαροπλαστεία και φούρνους της πόλης μας.


Μπράβο σας! Καλές γιορτές να έχουμε!
Και του χρόνου ακόμη ομορφότερααααααα
 και πάντοτε ενωμένοι !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: