Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Έμπαινε για να κλέψει, διέμενε και έπινε ποτά που έβρισκε στα σπίτια - Νέα επιτυχία από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς


Συνελήφθη ένας αλλοδαπός στη Βοιωτία, ο οποίος παραβίαζε οικίες για να κλέψει αλλά δεν έμενε μόνο σ’ αυτό.

Ο άνδρας εντόπιζε αρχικά οικίες, οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν και αφού παραβίαζε τις βοηθητικές θύρες, τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες αυτών, αφαιρούσε διάφορα αντικείμενα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις, συνήθιζε να διαμένει σε αυτές, για μικρό χρονικό διάστημα, καταναλώνοντας τρόφιμα και ποτά που έβρισκε στο εσωτερικό τους.

Η λεία που είχε αποκομίσει, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ένα παλιό περίστροφο, ένα παλιό πιστόλι με ψεύτικη γεμιστήρα, ενδύματα και διάφορα λευκά είδη, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (8.000) ευρώ.

Μετά από κατάλληλη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, η οποία διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών από οικίες, οι οποίες διαπράχθηκαν από τον Νοέμβριο του 2019 έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις, καθώς και η ταυτοποίηση τυχόν συνεργών του. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: