Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Ερώτηση στην Βουλή για τον αποκλεισμό χιλιάδων ελαιοπαραγωγών από το Μέτρο 21 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

 


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

 

Με πρωτοβουλία των βουλευτών Αραχωβίτη, Παπανάτσιου, Βαρδάκη και Πούλου, κατατέθηκε χθες Ερώτηση στην Βουλή που συνυπέγραψαν 38 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τον απαράδεκτο αποκλεισμό χιλιάδων ελαιοπαραγωγών από τις έκτακτες ενισχύσεις του «Μέτρου 21» για τους γεωργούς που πλήττονται από την πανδημία.

Παρά την φωνή αγωνίας που υψώνουν οι ελαιοπαραγωγοί σε ολόκληρη την χώρα,  προσπαθώντας να βιοποριστούν μέσα σε ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες, η Κυβέρνηση επέλεξε με τρόπο απόλυτα αυθαίρετο να αφήσει χιλιάδες δικαιούχους εκτός των απαραίτητων ενισχύσεων. Αποκλείει αδικαιολόγητα όσους δήλωσαν αγροτική επαγγελματική ιδιότητα το 2020, τους ετερο-επαγγελματίες, τους συνταξιούχους ΟΓΑ, τους νεοεισερχόμενους αγρότες, καθώς και τους καλλιεργητές βρώσιμης ελιάς, επιδεικνύοντας ξανά κοινωνική αναλγησία.

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση μοιράζει αφειδώς εκατομμύρια σε ημέτερους επιχειρηματίες, καταδικάζει σε μαρασμό έναν βασικό πυλώνα της εγχώριας πρωτογενούς παραγωγής. Ζητούμε απόσυρση των προκλητικών διακρίσεων και στήριξη όλων ανεξαιρέτως των ελαιοπαραγωγών, με παράταση των δηλώσεων και νέα δίκαια κριτήρια. Κανείς δεν πρέπει να αποκλειστεί!       

Δεν υπάρχουν σχόλια: