Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Γ. Πούλου: Δίχτυ κοινωνικής προστασίας οι τροπολογίες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για εργαζόμενους, επιχειρήσεις, άνεργους και ευάλωτες ομάδες

 


Η αλληλεγγύη και η προστασία της κοινωνικής συνοχής από τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, είναι προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Χθες στην συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπ. Εργασίας στην Βουλή, καταθέσαμε τρείς τροπολογίες-προτάσεις που θα ανακούφιζαν αρκετά τους συμπολίτες μας στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε…   

Πρώτον, ζητήσαμε την καταβολή Εισοδήματος Έκτακτης Ανάγκης, μέσα στον Δεκέμβρη, σε νοικοκυριά που τουλάχιστον ένα μέλος τους δεν έχει λάβει καμία ενίσχυση, επειδή είναι άνεργος, εργαζόμενος με μπλοκάκι ή εργόσημο, αγρότης, ΑμεΑ, εργαζόμενος στον πολιτισμό, ελεύθερος επαγγελματίας.

Δεύτερον, ζητήσαμε την καταβολή ολόκληρου του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος, στους εργαζόμενους επιχειρήσεων που αδυνατούν αντικειμενικά να το καταβάλλουν.

Τρίτον, ζητήσαμε ενίσχυση των δικαιούχων αναπήρων με διπλασιασμό του επιδόματος για τον Δεκέμβριο, την  παράταση χορήγησης για έξι μήνες αλλά και την ένταξη όλων όσων έχουν υποβάλλει πλήρη φάκελο και δεν έχουν εξετασθεί  λόγω της  πανδημίας και της αναστολής λειτουργίας και των ΚΕΠΑ  και των δυσλειτουργιών του συστήματος.  

Τέταρτον, ζητήσαμε την απαγόρευση διακοπής παροχών ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας, και την δωρεάν επανασύνδεση όπου έχει διακοπεί, για πληττόμενα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ειδικά για την πρόσβαση όλων στα δημόσια αγαθά, καταθέσαμε και Ερώτηση στην Βουλή με την οποία ζητούμε αποκατάσταση της παροχής ρεύματος σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων καφέ και εστιατορίων, όπου έγινε διακοπή λόγω οφειλών που συσσωρεύτηκαν όσο τα καταστήματά τους είτε υπολειτουργούσαν είτε ήταν εντελώς κλειστά, λόγω των υγειονομικών μέτρων.

Η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, συνεχίζεται και στην οικονομική κρίση που πλήττει τους ευάλωτους συμπολίτες μας και δημιουργεί μεγάλη φτωχοποίηση στην κοινωνία μας.

 

Καμία απάντηση δεν έδωσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά ούτε και ο Πρωθυπουργός που ακόμη μία φορά επέρριψε ευθύνες στους πολίτες και την αντιπολίτευση. Τις απέρριψαν προσπερνώντας τες, σαν να μην έγιναν…

 

Αναλαμβάνουν αποκλειστικά την ευθύνη για την κοινωνική καταστροφή.   

 

Γιώτα Πούλου

Βουλευτής Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: