Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

To μήνυμα της Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών : Σκέψου! Δεν είσαι η μόνη!! Δεν είσαι μόνη!!



 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΗΜΕΡΑ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!

Αγαπητές φίλες,

Το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών υπήρχε, υπάρχει και οξύνεται σε περιόδους κρίσης, ιδιαίτερα τώρα με τις συνθήκες εγκλεισμού λόγω της πανδημίας.

Πρέπει, λοιπόν, κάθε μέρα, αν είναι δυνατόν, να αναλογιζόμαστε το δυστυχώς τεράστιο πρόβλημα και να προσπαθούμε να το προλαμβάνουμε, δίνοντας λύσεις, πείθοντας τις γυναίκες θύματα να αντιδρούν μιλώντας γιαυτό και ζητώντας βοήθεια.

Η πολιτεία με τις διάφορες δομές της, όπως και εθελοντικές οργανώσεις μπορούν να βοηθήσουν, αρκεί η γυναίκα να σπάσει τη σιωπή της, να μιλήσει, ζητώντας βοήθεια.

Είναι θέμα αξιοπρέπειας και σεβασμού στο άτομό της και στην ανθρώπινη ύπαρξή της!

Αλλά και μεις, ως κοινωνία, να ευαισθητοποιηθούμε και να σταθούμε αρωγοί στα θύματα, διαπαιδαγωγώντας τις κοινωνικές ομάδες, τα παιδιά μας διαφορετικά απο ότι ίσχυε ως σήμερα γιατί δυστυχώς οι γυναικοκτονίες και όλα τα περιστατικά βίας λεκτικής, σωματικής,σεξουαλικής, ψυχολογικής  παρουσιάζονται στην κοινωνία ως οικογενειακές υποθέσεις που δεν μας αφορούν και γιαυτό δεν εμπλεκόμεθα.     

Μέγα λάθος!   

Πρέπει όλοι μας να δείξουμε ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ   σε όλα τα περιστατικά βίας και κακοποίησης που συμβαίνουν δίπλα μας, να τα καταγγέλουμε και να μην δικαιολογούμε την ύπαρξή τους με διάφορα στερεότυπα. Ίσως προλάβουμε κάτι!!

Γυναίκα ταλαιπωρημένη, γυναίκα που υφίστασαι βία,τόλμα !  ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΣΟΥ!

Σκέψου! Δεν είσαι η μόνη!! Δεν είσαι μόνη!!

Ειμαστε όλοι εμείς να σε βοηθήσουμε να σταθείς στα πόδια σου να ανακτήσεις την αξιοπρέπειά σου, να σωθείς!

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Ν.Βοιωτίας εύχεται να μην υπάρξουν άλλα θύματα και στέκεται αρωγός σε κάθε κακοποιημένη γυναίκα. Είμαστε κοντά σας!

Βρείτε το θάρρος! Μιλήστε για νάρθει γρηγορότερα η λύτρωση!


Για την Ομοσπονδία  

Η Πρόεδρος  Άντζελα Πανταζή

Δεν υπάρχουν σχόλια: