Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Δύο νέοι και από τον Δήμο Τανάγρας θα περιηγηθούν κατά την διάρκεια του 2021 σε πέντε διαφορετικές διαδρομές στην Ευρώπη, που είναι ταυτισμένες με την Επανάσταση - Ανοικτή πρόσκληση από τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Περγάλια





Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» με επιστολή της προς τον Δήμο μας, ζητά να προταθούν δύο νέοι άνθρωποι από την περιοχή μας (υποχρεωτικά ένα αγόρι και ένα κορίτσι) ηλικίας 18-21 ετών, που θα τους ενδιέφερε να συμμετάσχουν στην δράση «Βαδίζοντας στα Αχνάρια του 1821», την οποία προετοιμάζει η Επιτροπή.
Διακόσιοι νέες και νέοι, χωρισμένοι σε πέντε ομάδες, θα περιηγηθούν κατά την διάρκεια του 2021 σε πέντε διαφορετικές διαδρομές στην Ευρώπη, που είναι ταυτισμένες με την Επανάσταση.
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού τους οι νέοι και οι νέες θα λειτουργήσουν ως «πρεσβευτές» της σημερινής Ελλάδας , θα γίνουν δεκτοί από τις κατά τόπους επίσημες Ελληνικές Αρχές , θα συναντήσουν τοπικούς φορείς ,θα επισκεφθούν ιστορικής σημασίας τόπους (όπου έζησαν και έδρασαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Ι. Καποδίστριας, Α. Κοραής, Ρ. Φεραίος, Δ. Υψηλάντης, Λόρδος Βύρωνας, Μ. Κάλλας, Ν. Καζαντζάκης , Δ. Μητρόπουλος κ.α) και τοπόσημα, σύγχρονα μνημεία, πανεπιστήμια, σχολεία, μουσεία, πινακοθήκες, θα πάρουν μέρος σε τοπικές εκδηλώσεις , θα γνωρίσουν καλές πρακτικές οικολογίας , διαχείρισης νέων μορφών ενέργειας , διαχείρισης απορριμμάτων κλπ.
Μετά την ολοκλήρωση των ταξιδιών θα παραχθεί ένα ντοκυμαντέρ-οδοιπορικό, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι εμπειρίες και οι εντυπώσεις των 200 νέων.
Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας προσκαλεί όσους νέους και νέες ενδιαφέρονται για την δράση, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στο αυτοτελές τμήμα κοινωνικής προστασίας-παιδείας-πολιτισμού (με βάση την συνημμένη αίτηση) κατά τις εργάσιμες ημέρες (τηλ. 2262057319, ώρες: 9:00π.μ-15:00) είτε να αποστείλουν μέιλ στην διεύθυνση: katagrafi@tanagra.gr έως 30/11/2020 (Δευτέρα) και ώρα 10:00π.μ.
Για την επιλογή των δύο τελικών νέων θα διενεργηθεί κλήρωση.
Στην συνέχεια οι αιτήσεις των νέων που θα αναδείξει η κλήρωση, θα αποσταλούν στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021», η οποία θα επιλέξει (κατόπιν συνέντευξης που θα πραγματοποιηθεί από ομάδα στελεχών της Επιτροπής/ η συνέντευξη μπορεί να γίνει διαδικτυακά) μεταξύ των αιτήσεων πανελλαδικά , τους 200 νέους και νέες, που θα «Βαδίσουν στα Αχνάρια του 1821».
Προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται:
Οι νέοι και νέες να είναι 18-21 ετών : την 1/1/2021 να έχουν κλείσει τα 18 (γεννημένοι πριν τις 31/12/2002) και στις 31/12/2021 να μην έχουν κλείσει τα 21 (γεννημένοι μετά την 31/12/2000)
Να έχουν απολυτήριο λυκείου
Να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης της Αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον σε επίπεδο Γ1/C Πιστοποιημένη γνώση επιπλέον ξένης γλώσσας εκτιμάται ως προσόν
Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νέους και στις νέες που θα επιλεγούν, λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφαλούς μεταφοράς τους στις διαδρομές , με την κατάλληλη συνοδεία στελεχών της . Επίσης η Επιτροπή καλύπτει όλα τα έξοδα μετακίνησης, φιλοξενίας, εισόδου σε μουσεία κλπ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ
Για την αίτηση ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.tanagra.gr/%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%ce%ba%ce.../

Δεν υπάρχουν σχόλια: