Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Απανωτές συναντήσεις με ΕΠΒ, Σύλλογο «Νέα Εστίαση» και Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς είχε η Βουλευτής κα Γιώτα Πούλου



Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη

 

Επισκέφθηκα σήμερα, 2 Νοεμβρίου 2020, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και συζητήσαμε με τον πρόεδρο δύο επίκαιρα ζητήματα:

·       Το νέο Πτωχευτικό Κώδικα που φτωχοποιεί το 80% των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ), αλλά και φυσικά πρόσωπα και θα επιφέρει πρόσθετες επιπτώσεις στην βιωσιμότητα των ΜμΕ.

·       Τις επιπτώσεις από τα τελευταία μέτρα κατά της πανδημίας, που απασχολούν ζωτικά τον επιχειρηματικό κόσμο της Βοιωτίας.

Το Επιμελητήριο προτάσσει την προστασία της υγείας των πολιτών και ζητά:

·       Tην αναστολή εφαρμογής του νέου κώδικα και την προστασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών από την πτώχευση.

·       Την επανεκτίμηση των στοιχείων που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ για την Βοιωτία.

Ο συνδυασμός της εφαρμογής του Πτωχευτικού Κώδικα και τα περιοριστικά μέτρα του Νοεμβρίου, θα είναι η καταστροφή του εμπορικού και βιοτεχνικού κόσμου της Βοιωτίας.

Δήλωσα την συμπαράστασή μου και δεσμεύτηκα για κοινές ενέργειες, ώστε να μείνει η κοινωνία της Βοιωτίας όρθια.


Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου «Νέα Εστίαση» Επαρχίας Λιβαδειάς

κ. Γιάννη Μουρτζούνη


 

Συζητήσαμε τις επιπτώσεις από την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας και συγκεκριμένα το κλείσιμο της εστίασης στη Βοιωτία από αύριο, Τρίτη 3-11-2020.

«Η εστίαση βρίσκεται στην εντατική», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και έκανε έκκληση για την οικονομική στήριξή της από την κυβέρνηση, αλλά και από την Περιφέρεια και τους Δήμους, καθώς και για την επανεκτίμηση των υγειονομικών δεδομένων.

Δεσμεύτηκα  για κοινές ενέργειες στην αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

 

Επίσκεψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Λιβαδειάς


 

Συναντηθήκαμε σήμερα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Βασίλη Δαλαμάγκα και συζητήσαμε τις  κοινωνικές επιπτώσεις  από την εφαρμογή του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Κυβέρνηση.

 

Η απώλεια της πρώτης κατοικίας για πολλούς συμπολίτες, φυσικά πρόσωπα αλλά και μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, φτωχοποιεί ακόμη περισσότερο την κοινωνία και απειλεί την κοινωνική συνοχή.  Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στις εμπεριστατωμένες προτάσεις της Ολομέλειας  των προέδρων των Δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στη διαμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα που δεν έγιναν δεκτές.

 

Συζητήσαμε επίσης την απαράδεκτη εξομοίωση των πτυχίων 2ετούς διάρκειας σπουδών   των  εγχώριων και ξένων κολεγίων, που προωθεί  η  κυβέρνηση  με την αλλαγή του Κώδικα Δικηγόρων, επιβάλλοντας την εγγραφή τους στα μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων!

 

Τέλος αναφερθήκαμε στα σοβαρά οικονομικά και εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος λόγω της υγειονομικής κρίσης και την προχειρότητα του σχεδιασμού των μέτρων… Ακόμη και σήμερα, Δευτέρα, δεν γνωρίζουμε αν θα λειτουργήσουν τα Δικαστήρια αύριο!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: