Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Θέση για το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊου στη Θήβα παίρνει η Δημοτική Αρχή - Γ. Αναστασίου: «Ο πανικός είναι χειρότερος από τον ιό»


Η αβεβαιότητα και οι αντιφατικές πληροφορίες που προκύπτουν σε μια πανδημία μπορούν να οδηγήσουν σε σπασμωδικές αντιδράσεις και σε απειλή της κοινωνικής συνοχής και φυσικά όπως τονίζουν οι ειδικοί «ο πανικός είναι χειρότερος από τον ιό».
Από την πρώτη στιγμή, όταν και πλέον αναγνωρίσθηκε ως πανδημία ο κορωνοϊός, ο Δήμος Θηβαίων έλαβε όλα τα απαιτούμενα και κατάλληλα μέτρα προφύλαξης για την προστασία των πολιτών και τα οποία φυσικά είναι σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από τους αρμόδιους φορείς. Από την πρώτη στιγμή είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και φυσικά με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Θηβών, το οποίο είναι άριστα προετοιμασμένο. Βέβαια πρέπει να αναφερθεί, όπως και έχετε αντιληφθεί, η επίσημη ενημέρωση για τα κρούσματα ανήκει αποκλειστικά στον ΕΟΔΥ και εμείς ως Δήμος έχουμε ανεπίσημη ενημέρωση για την οποία δεν επιτρέπεται να προβούμε σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, εκτός αν ζητηθεί και φυσικά αν ο ίδιος ο ασθενής αυτοβούλως ενημερώσει και ανακοινώσει το γεγονός της ασθενείας του.
Σήμερα, ενημερωθήκαμε ότι έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στην πόλη των Θηβών, το οποίο ήδη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ» και έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία ιχνηλάτισης από τη Γενική Γραμματεία της Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, όπως ενημερώθηκα προσωπικά από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Κο Χαρδαλιά, τα αποτελέσματα της οποίας φυσικά δεν είναι ανακοινώσιμα για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Η ενημέρωσή μας είναι συνεχής και εκ μέρους του Δήμου έχουν τηρηθεί όλα τα προβλεπόμενα. Φυσικά ο Δήμος με αίσθημα ευθύνης θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ζητάμε από τους πολίτες να μην αποπροσανατολίζονται και φυσικά να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της πολιτείας .
Το σύνθημα μας είναι ένα «Μένουμε Σπίτι»
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Γιώργος Αναστασίου

Η τοποθέτηση του κ. Γρηγόρη Παπαβασιλείου... 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που εκφράστηκαν δείχνοντας το ενδιαφέρον και την αγωνία τους για την πληροφορία ενδεχόμενου κρούσματος στην περιοχή μας.
Περισσότερο βέβαια ευχαριστώ όσους με οποιονδήποτε τρόπο ειρωνεύτηκαν ή καυτηρίασαν την εν λόγω αγωνία μας. Η σωστή πληροφόρηση σε μια δύσκολη ψυχολογική και πιεστική κατάσταση λειτουργεί κατευναστικά για τους πολίτες! Η απάντηση δόθηκε σε ανακοίνωση του Δημάρχου πριν λίγο!
Έχουμε πολλούς λόγους να κάνουμε αντιπολίτευση και σίγουρα η μέχρι τώρα πορεία μας έχει δείξει ότι στηρίζουμε την δημοτική αρχή στα σοβαρά και ουσιώδη θέματα που απασχολούν τους πολίτες!
Δεν θα κάναμε λοιπόν αντιπολίτευση για ένα τόσο σοβαρό θέμα.!
Κρίμα που ο λαλίστατος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιδήμαρχος υγείας κος Καμούτσης δεν είχε για αυτό το θέμα να μας πει κάτι. Ακόμη και τα σχόλια του στην ανακοίνωση μας, ήταν πολλά και χωρίς ουσία, γιατί η τοποθέτηση του Δημάρχου κου Αναστασίου για ύπαρξη κρούσματος στην περιοχή μας τον διαψεύδει. Το ενδιαφέρον μας για τους πολίτες και την σωστή και έγκαιρη ενημέρωση τους ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: