Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Άνοιξε η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ για εργοδότες για την αποζημίωση των 800 ευρώ των εργαζομένων τους

Τέθηκε σε πλήρη παραγωγική λειτουργία η δυνατότητα υποβολής των απαραίτητων εντύπων στο Π.Σ. Εργάνη για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ προκειμένου να δηλώσουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους που οι συμβάσεις τους τέθηκε σε αναστολή, καθώς τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση έχει λυθεί από 1/3/2020 έως 20/3/2020 (είτε με καταγγελία ή με οικειοθελή αποχώρηση).

Οι εργοδότες θα εισέλθουν στο Π.Σ. Εργάνη και μέσω της καρτέλας «Ειδικά έντυπα» θα διαλέξουν την επιλογή «Δηλώσεις Αναστολής Δραστηριοτήτων Εργοδοτών και στη συνέχεια θα συμπληρώσουν τα απαραίτητα πεδία.
Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμέμενεται να ανοίξει και η δεύτερη συνοδευτική πλατφόρμα https://supportemployees.yeka.gr/που βρίσκεται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Εργασίας του Υπουργείου για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων, οι οποίοι θα πρέπει να δήλωσουν ότι εργάζονταν σε επιχείρηση που είτε είχε σοβαρό πλήγμα είτε ανέστειλε τη λειτουργία της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ούτως ώστε να δρομολογηθεί και για αυτούς η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ και να ισχύσει και για αυτούς η αναβολή των φορολογικών τους υποχρεώσεων (για 4 μήνες) και να καλυφτούν στο ακέραιο σε ό,τι αφορά στις ασφαλιστικές τους εισφορές για ένα τρίμηνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εργοδότες και εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί κατά την διαδικασία υποβολής της αίτησης τους για το επίδομα καθώς η ψευδής δήλωση για προσωπικό όφελος επισείει ποινές κάθειρξης μέχρι και 10 έτη.
Την πλατφόρμα της ΕΡΓΑΝΗΣ μπορείτε να τη δείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: