Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ερώτηση στη Βουλή από τον κ. Γ. Μουλκιώτη με αφορμή την δημοσιοποίηση του ομίλου της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, για αναστολή της λειτουργίας της ΣΙΔΕΝΟΡ και άλλων 4 θυγατρικών εταιριών της

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, με αφορμή την δημοσιοποίηση του ομίλου της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, για αναστολή της λειτουργίας   της ΣΙΔΕΝΟΡ και  άλλων 4  θυγατρικών εταιριών της, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η εργασιακή ανασφάλεια συνεχίζεται εντονότερα.   
Η απόφαση της εταιρείας ΣΙΔΕΝΟΡ (όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ) να "αναστείλει" την λειτουργία των κύριων παραγωγικών δραστηριοτήτων, κατ΄ αρχήν των 5 εργοστασίων της, για ένα μήνα και να θέσει σε διαθεσιμότητα εκατοντάδες εργαζομένούς της  και τους διοικητικούς υπαλλήλους τους σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, αποτελεί μια ιδιαίτερα αρνητική και δυσμενή εξέλιξη. Που δεν οφείλεται μόνο στα προβλήματα της κρίσης λόγω της πανδημίας.
Η Κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα και να διασφαλίσει,  ότι αυτή η ενέργεια δεν θα πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά. 
Το Κίνημα Αλλαγής καλεί την Κυβέρνηση να παρέμβει, πριν είναι αργά.
Διότι θα είναι ένα ακόμη μεγάλο κτύπημα στην ελληνική οικονομία, εάν μεγάλες επιχειρήσεις,  με  σημαντική θέση στην αγορά, σταματήσουν την λειτουργία τους,  με πρόσχημα και την πανδημία, καταδικάζοντας στην ανεργία τους εργαζομένους τους.»


Από το Πολιτικό Γραφείο  

Δεν υπάρχουν σχόλια: