Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Αθρόα προσέλευση κόσμου και παρουσία Πρόεδρων και εκπροσώπων Μικρασιατικών Σωματείων ανά την Ελλάδα στην Εστία Νέας Σμύρνης


Με αθρόα προσέλευση κόσμου και παρουσία Πρόεδρων και εκπροσώπων Μικρασιατικών Σωματείων ανά την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 η καθιερωμένη Κοπή Πίτας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ). Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Μεγάρου της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης.
Το κοινό ευχαρίστησε για την παρουσία του ο Πρόεδρος της ΟΠΣΕ κ. Αντώνιος Οραήλογλου ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις επιδιώξεις της Ομοσπονδίας τονίζοντας πως τα θέματα των Μουσείων του Μικρασιατικού Ελληνισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχωρούν.
Απευθυνόμενος στους παριστάμενους πολιτικούς και εκπροσώπους τους, επισήμανε την υποχρέωσή τους για τον αγώνα που πρέπει να δώσουν για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων στην καθ’ ημάς Ανατολή.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ της ΟΠΣΕ. Η ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης, μέλος της ΟΠΣΕ, έτυχε το τυχερό φλουρί.
Ο Πρόεδρός της, κ. Ιωάννης Παπαδάτος φανερά συγκινημένος εξέφρασε την χαρά του που το Σωματείο που φιλοξενεί το γεγονός είναι το «τυχερό» της χρονιάς!
Οι εκπρόσωποι όλων των παρισταμένων σωματείων παρέλαβαν το κομμάτι τους και απεύθυναν ευχές για καλή και εποικοδομητική χρονιά.
Παρέστησαν οι Σύλλογοι: η Πανελλήνια Ενωση Καππαδοκικών Σωματείων (ΠΕΚΣ), ο Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Μελισσίων Αγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε, ο Σύλλογος Μαδυτιών ο Ελλήσποντος, ο Σύλλογος Περαμίων Κυζικηνών, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αναβύσου, η Ενωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας, ο Σύλλογος Περγαμηνών ο Ατταλος, η Πολιτιστική Ενωση Μικρασιατών Νέας Ιωνίας η Καππαδοκία, η Ενωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, η Αλληλοβοηθητική Αδελφότητα ο Κουκλουτζάς, η Ιωνική Στέγη Ηλιούπολης, η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών ΙΩΝΕΣ Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, το Σωματείο Νέα Σινασός, η Ενωση Συλλαίων, η Εστία Νέας Σμύρνης, η Αδελφότητα Προκοπιέων Μακεδονίας Θράκης, ο Σύλλογος Αλατσατιανών, η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού, ο Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθέριου Νέου Κορδελιού, και η Ένωση Κάτω Παναγιάς Μικράς Ασίας.
Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η ξενάγηση των συμμετεχόντων στο Μουσείο Μικρασιατικής Εκστρατείας από το Μέλος του ΔΣ και Έφορο των Μουσείων της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης κα Θέμιδα Παπαδοπούλου.
Ευχόμαστε σε όλους μια Καλή Χρονιά με υγεία, ειρήνη και αισιοδοξία!



Δεν υπάρχουν σχόλια: