Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση Σταθά με τον Πρόεδρο της Βουλής για το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

Τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς και συζήτησαν για το θέμα της αναβάθμισης του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, που ανήκει στον Δήμο.
Ο Γιάννης Σταθάς, που συνοδευόταν από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου Χρήστο Παπανικολάου και Λουκά Δημάκα,ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τον χαρακτήρα, την μορφή και την επισκεψιμότητα του Μουσείου καθώς και την σημασία που έχει στην διατήρηση της Μνήμης και την διεκδίκηση για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση.Στην συνάντηση  έγινε ανασκόπηση για το πως έχουν μέχρι στιγμής τα πράγματα σε σχέση με την  ανασυγκρότηση του Μουσείου όπως αυτή είχε δρομολογηθεί από τον προηγούμενο Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση καθώς και την προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Μουσείο, για  στήριξη της όλης προσπάθειας.
Το επόμενο βήμα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής Κ.Τασουλας στον Γ. Σταθά, είναι, παράλληλα με την ολοκλήρωση της μελέτης που κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής ,να προετοιμαστεί  η σχετική Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο για την ολοκλήρωση του έργου σε επιστημονικό και τεχνικό/κατασκευαστικό επίπεδο. Πρόθεση και των δυο πλευρών είναι  η Σύμβαση  να υπογραφεί το συντομότερο δυνατό στην έδρα του Μουσείου, στο Δίστομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: