Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Χωρίς βιοχημικό αναλυτή το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου... το γιατί ρωτά τον Υπουργό ο Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Γιώργος Μουλκιώτης


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς: Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια
         
Θέμα: «Χωρίς βιοχημικό αναλυτή το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου»

Κύριε Υπουργέ, 

Το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου – όπως όλα τα Κέντρα Υγείας της χώρας – στοχεύει στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση, τη φροντίδα και την πρωτοβάθμια περίθαλψη των πολιτών.
Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά́ την παροχή́ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εκτός από τους 12.000 κατοίκους του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, εξυπηρετεί και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ακραιφνίας του Δήμου Ορχομενού αλλά και των  Δημοτικών Ενοτήτων Βαγίων και Θίσβης του Δήμου Θηβαίων, δηλαδή́ άλλους περίπου 10.500 πολίτες της Κεντρικής Βοιωτίας. Επιπλέον, αν συνυπολογιστεί η κατεξοχήν αγροτική δραστηριότητα της περιοχής, τότε θα πρέπει να επιμετρηθεί και ένας απροσδιόριστος, σίγουρα μεγάλος, αριθμός μη καταγεγραμμένων αλλοδαπών εργατών γης.
Ταυτόχρονα, το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου υποστηρίζει τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία περίπου 20 κοινοτήτων των Δήμων Αλιάρτου - Θεσπιέων, Λεβαδέων, Ορχομενού και Θηβαίων.
Επειδή εδώ και περίπου οκτώ μήνες το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας λόγω έλλειψης βιοχημικού αναλυτή, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να μην μπορούν να κάνουν ούτε μια απλή εξέταση αίματος, πόσο μάλλον να διενεργηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
Επειδή ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, έχει ήδη ζητήσει την κάλυψη της έλλειψης αυτής.
Επειδή η φαρμακευτική περίθαλψη αποτελεί δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη και η ελληνική ύπαιθρος και οι πολίτες της χρειάζονται έμπρακτη στήριξη.

Επειδή η στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι καίριας σημασίας, καθώς αφενός προλαβαίνει, θεραπεύει και αποκαθιστά περιστατικά σε τοπικό επίπεδο αποφεύγοντας τη μη αναγκαία προσφυγή στο νοσοκομείο, και αφετέρου συμβάλλει στην δραστική́ μείωση του κόστους των υπηρεσιών υγείας.                           

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
                                                           
  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να εφοδιαστεί το Κέντρο Υγείας Αλιάρτου με τον απαραίτητο βιοχημικό αναλυτή;  
  2. Σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες και να καλύπτονται οι ανάγκες των μικροβιολογικών και βιοχημικών εξετάσεων τους;
  3. Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αλιάρτου - που βρίσκεται στο μέσον της Βοιωτίας και εξυπηρετεί όχι μόνον τον Δήμο, αλλά και άλλους πολίτες της ευρύτερης περιοχής - τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή και - αν ναι- πότε και με ποιο τρόπο;
Οι Ερωτώντες  Βουλευτές
  
Γεώργιος Μουλκιώτης 
 Ανδρέας Πουλάς


Δεν υπάρχουν σχόλια: