Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Η κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Το διάγγελμα του πρωθυπουργού

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Την ανακοίνωση έκανε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με διάγγελμά του . 
«Είμαι υπερήφανος που εισηγούμαι για αυτό το πρόσωπο. Σέβομαι τον Προκόπη Παυλόπουλο, που ολοκληρώνει τη θητεία του», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό «η κ. Σακελλαροπούλου είναι μία εξαίρετη νομικός με διεθνείς περγαμηνές, δικαστής με λαμπρή πορεία στο ανώτατο δικαστήριο, του οποίου έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Με πρόταση, μάλιστα, του προηγούμενου πρωθυπουργού και με ομόφωνη απόφαση της κυβέρνησής του».
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «έχει μακρά θητεία στο 5ο τμήμα του δικαστηρίου, όπου διαμορφώθηκε μία πρωτοποριακή νομολογία για τα σωστά όρια μεταξύ της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης».
«Η ίδια, άλλωστε, διετέλεσε και Πρόεδρος της Εταιρίας Δικαίου του Περιβάλλοντος και διακρίνεται για τη μετριοπάθειά της, την ευθυκρισία της, αλλά και το ενδιαφέρον της για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, με τα οποία έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως».

Δεν υπάρχουν σχόλια: