Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Ο Ιερώνυμος δεν κάνει πίσω για την αλλαγή φύλου -Δεν τον έπεισε ο Κοντονής

«Η θέση της Εκκλησίας για την οικογένεια είναι σταθερή και δεν δέχεται αλλαγές. Οχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής».  Αυτά είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τον αγιασμό που τέλεσε στον Άρειο Πάγο, όταν ρωτήθηκε για τη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή. Μία συνάντηση που είχε κεντρικό θέμα το σχέδιο νόμου για την ταυτότητα φύλου, με το οποίο η Εκκλησία εξέφρασε κάθετα τη διαφωνία της. 
- Δημοσιογράφος: Σας ικανοποίησαν αυτά που είπε ο υπουργός, για τις προϋποθέσεις του νόμου;
- Ιερώνυμος: Είναι δικά τους θέματα αυτά. Εμείς έχουμε σταθερές θέσεις και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής.
Μάλιστα ο κ. Ιερώνυμος, στη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, χρησιμοποίησε και μία φράση του Αποστόλου, για τους νόμους και την εφαρμογή τους. «Και επειδή ήταν και ο υπουργός και οι υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση των θεμάτων, πήρα μία ωραία φράση που λέει ο Απόστολος "καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού''».
Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Σάρλης.
Ερωτηθείς για τη χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για την Ηριάννα, ο Σταύρος Κοντονής παρέπεμψε στις χθεσινές του δηλώσεις.


Πηγή: Ο Ιερώνυμος δεν κάνει πίσω για την αλλαγή φύλου -Δεν τον έπεισε ο Κοντονής | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr