11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

11 χρόνια μαζί σας... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!!

Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017

Το 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας την 1η Νοεμβρίου στα Ιωάννινα

Το 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα, επικεντρώνεται στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν βρεθεί, κατά τη διάρκεια της κρίσης, σε μεγαλύτερη οικονομική δυσχέρεια και έχει στόχο να καταδείξει πως η φτώχεια μπορεί να ξεριζωθεί μόνον με δουλειές και όχι με προσωρινά και ψηφοθηρικά επιδόματα.
 
Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εφαρμόσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα πολιτικών που θα μειώσει τη φτώχεια, θα αυξήσει την κοινωνική κινητικότητα και θα διασφαλίσει τις αναγκαίες υπηρεσίες στην Υγεία και την κοινωνική πρόνοια, όπως συμβαίνει σε σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά Κράτη. Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής λειτουργεί, δυστυχώς, σήμερα ως πρόσχημα για την οικοδόμηση ενός νέου πελατειακού Κράτους. Παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έγιναν από την Κυβέρνηση Σαμαρά, με την εισαγωγή  του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, την ιατροφαρμακευτική και τη νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων, τα προβλήματα σήμερα έχουν γιγαντωθεί. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, αφού υφάρπαξε την ψήφο των συμπολιτών μας που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση, αδιαφόρησε πλήρως για αυτούς, οδηγώντας ακόμη περισσότερους στη φτώχεια. 
 
Συγκεκριμένα: Στην Υγεία,  η διάλυση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας  με κομματικές διοικήσεις σε ρόλο κομισάριου,  η ανυπαρξία πρωτοβάθμιας φροντίδας και η  απίστευτη  ταλαιπωρία των πολιτών στις αναμονές για φάρμακα, χειρουργεία και θεραπείες, είναι μερικά μόνον από τα συμπτώματα της πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η κατάσταση είναι εξίσου δραματική και σε ό,τι αφορά τα ποσοστά φτώχειας στη χώρα μας, λόγω των μέτρων που οδήγησαν στην μείωση των εισοδημάτων εκατομμυρίων συμπολίτες μας: την αύξηση των άμεσων, των έμμεσων, των ειδικών φόρων και των εισφορών, όπως επίσης και τις οριζόντιες μειώσεις συντάξεων και την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, τα τελευταία 2,5 χρόνια, 3.500.000 συμπολίτες μας να βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας. 
 
Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα των επιλογών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και στην κοινωνική πολιτική. Είναι ενδεικτικό ότι ελάχιστοι από όσους λαμβάνουν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης καταφέρνουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.  Αυτό είναι μεταξύ άλλων και το θλιβερό αποτέλεσμα του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος με τις νέες εισφορές που επιβάλλει σε ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες οδηγεί τους πλέον παραγωγικούς τομείς της οικονομίας σε εξόντωση και οξύνει τα προβλήματα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής.
 
Ακόμη και στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης, για την οποία τόσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, η ανικανότητα και η αδιαφορία της Κυβέρνησης είναι παροιμιώδης. Ανικανότητα που εύκολα μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από την πολύ χαμηλή απορροφητικότητα των κοινοτικών πόρων από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
 
Η Νέα Δημοκρατία έχει, ήδη, επεξεργαστεί και διαρκώς επικαιροποιεί ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις για όλα τα μείζονα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, της Ασφάλισης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πολλές από τις οποίες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά, στο Προσυνέδριο των Ιωαννίνων.
 
Το Προσυνέδριο θα εξελιχθεί σε τρεις ενότητες με τους εξής τίτλους:
 
- Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που το έχουν ανάγκη.
 
- Οι σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους.
 
- H επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση.
 
 
To πρόγραμμα έχει ως εξής:
 
14:30-15:00Προσέλευση
15:00-15:30Αίθουσα Electra
Έναρξη Εργασιών - Παρουσίαση αποτελεσμάτων ερωτηματολογίου
15:30-17:00Αίθουσα Electra
Στηρίζοντας στην πράξη αυτούς που έχουν ανάγκη:
▪    Μια νέα πολιτική για την Κοινωνική Αλληλεγγύη
▪    Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
▪    Πολιτικές για τη στήριξη των νέων οικογενειών
Μάριος ΣαλμάςΒουλευτής, Αν. Τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας
Πάνος ΤσακλόγλουΚαθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών
Δημήτριος ΓιάννουΔήμαρχος Έδεσσας, δήμος που έχει εφαρμόσει το ΕΕΕ
Ιωάννα ΠερτσινίδουΚοινωνική Λειτουργός, Συντονίστρια Προγραμμάτων για τη  Φτώχεια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis
Λεωνίδας ΡουμπάτηςΠρόεδρος Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου
Συντονίστρια: Δόμνα Μιχαηλίδου
15:30-17:00Αίθουσα Alkyoni
Η επόμενη μέρα για την κοινωνική ασφάλιση:
Η κοινωνική ασφάλιση, οι οικονομικές προοπτικές και οι δημογραφικές μεταβολές
Νότης ΜηταράκηςΒουλευτής, Αν. Τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας
Μιλτιάδης ΝεκτάριοςΚαθηγητής Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
Πατρίνα ΠαπαρρηγοπούλουΚαθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή Αθηνών με έμφαση στο δίκαιο της κοινωνικής προστασίας
Βύρων ΚοντζαμάνηςΚαθηγητής Δημογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Μαργαρίτα ΑντωνάκηΓενική Διευθύντρια Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος
Συντονιστής: Παναγιώτης Δουφεξής
17:00-17:30Διάλειμμα
17:30-19:00Αίθουσα Electra
Σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες Υγείας για όλους
Βασίλης ΟικονόμουΒουλευτής, Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας
Ιωάννης ΛιάροςΔημοσιογράφος και Ιδρυτής της ενημερωτικής πύλης για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας - karkinaki.gr
Ιωάννα ΝταβώνηΔιευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς
Ιωάννης ΓιαννακάκηςΙατρός Παθολόγος με εξειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Διδάκτωρ στην Κλινική Επιδημιολογία
Μαρία ΚαραγιαννίδουΕρευνήτρια στο τμήμα Πολιτικής Υγείας του London School of Economics με εξειδίκευση στην υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης χρόνιων νοσημάτων για ηλικιωμένους
Συντονιστής: Βασίλης Κοντοζαμάνης
19:00-19:30Αίθουσα Electra
Κλείσιμο Εργασιών

Δεν υπάρχουν σχόλια: