Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Το διαχρονικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης μεταδόθηκε στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού

Τους κκ. Χολέβα και Σταμπέλο υποδέχθηκε
ο Δντης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορχομενού κ. Ευθύμιος Μονοχάρης


«Φασούλι το φασούλι, γεμίζει το σακούλι»… λέει ο λαός μας! Ποιος δεν θυμάται τον κουμπαρά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που όσο κι` αν τον χτύπαγες, όσο κι` αν προσπαθούσες να τον παραβιάσεις, δεν άνοιγε παρά με το… μαγικό κλειδί του υπαλλήλου στο ταχυδρομείο της πόλης μας; Μια εικόνα που κρατήσαμε οι περισσότεροι στις παιδικές μας ψυχές, ταυτισμένη με την αξία της αποταμίευσης, η οποία τυγχάνει κάθε χρόνο αυτή την ημέρα (31 Οκτωβρίου) ένα παγκόσμιο εορτασμό.


Ο κ. Θεόδωρος Σταμπέλος, Περιφερειακός Δντης Βοιωτίας – Φωκίδας
και ο κ. Χρήστος Χολέβας, Δντής του Υποκαταστήματος Λιβαδειάς
 μίλησαν στους Ορχομένιους μαθητές για τη διαχρονική αξία της αποταμίευσης. 
Προκειμένου, λοιπόν, και οι νεότερες γενιές να έχουν ανάλογες παραστάσεις, η Αβθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ορχομενού και μετά τις ανάλογες αποφάσεις και εγκρίσεις προχώρησε σήμερα στην συμβολική διοργάνωση μιας μικρής γιορτής για την αποταμίευση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας του. Μαθητές της Τετάρτης και Πέμπτης δέχθηκαν με ενθουσιασμό και περισσή υπομονή τα τοπικά στελέχη του Ομίλου Eurobank, στον οποίο ανήκει πλέον το Τ.Τ. και συγκεκριμένα τους κκ. Θεόδωρο Σταμπέλο, Περιφερειακό Δντη Βοιωτίας – Φωκίδας και Χρήστο Χολέβα, Δντή του Υποκαταστήματος Λιβαδειάς. Τα τραπεζικά στελέχη υποδέχθηκαν ο Δντης του Σχολείου κ. Ευθύμιος Μονοχάρης και ο Πρόεδρος της Αβθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Λάμπρος Ρόδης. 
Ο κουμπαράς του Τ.Τ. μοιράστηκε
στους μαθητές της Τετάρτης και της Πέμπτης 

Μετά από ένα σύντομο, δια δραστικό διάλογο – ενημέρωση για την αξία της αποταμίευσης, οι μαθητές προμηθεύτηκαν και την ανάλογη επιβράβευση, αυτόν τον διαχρονικό κουμπαρά του Τ.Τ. καθώς κι` ένα σχετικό εγχειρίδιο με τον τίτλο «Οι πιο ωραίοι θησαυροί» με κείμενα του Αντώνη Παπαθεοδώρου και εικόνες της Μυρτώς Δεληβοριά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: