Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Το βήμα των αναγνωστών μας…

Κ.  ΑΡΓΥΡΙΟΥ - Δάσκαλε!!
Ξέρω ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση, να ακούσεις ή να νιώσεις, αυτά που γράφω, αλλά τα γράφω για μένα, ούτε οι αιρετοί, μάλλον αιρετικοί «άρχοντες» του τόπου, θα καταλάβουν… Η ασέβεια και η αγνωμοσύνη, τους έχει κυριεύσει, θλιβερό πράγμα η εξουσία, μικρή ή μεγάλη.
Πριν χρόνια ζήτησα εγγράφως και με κάθε ευγένεια από τους «άρχοντες», να δώσουν το όνομα σου σε ένα δρόμο του χωριού. Είκοσι, τόσα, χρόνια δίδαξες στον Ορχομενό και πρόσφερες τη δυνατότητα σε πάρα πολλούς να καλλιεργηθούν και πολλοί να σπουδάσουν. Σχεδόν το σύνολο των «αρχόντων», υπήρξαν  μαθητές σου. 
Πέρασε πολύς καιρός και πριν λίγο μου έστειλαν σε κρυφό μήνυμα, την φωτογραφία μιας ταμπέλας που έγραφε ΟΔΟΣ  Κ  ΑΡΓΥΡΙΟΥ. Η ταμπέλα ήταν πιασμένη με σύρμα, πάνω σε ένα φράχτη από συρματόπλεγμα !!  Μου είπαν, κάποιοι ότι δεν υπάρχει δρόμος στο σημείο εκείνο, αλλά θα υπάρξει όταν ολοκληρωθεί το Αρχαιολογικό Πάρκο!!  
Αυτό θα πάρει σίγουρα άλλα είκοσι χρόνια τουλάχιστον, τότε δεν θα υπάρχω εγώ και κάποιος δημοτικός υπάλληλος, εντελώς αφιλοκερδώς και πέραν του ωραρίου εργασίας του, θα ξαναμοιράσει τους δρόμους. Ο δικός σου δάσκαλε θα διαγραφεί και στη θέση σου θα μπει μάλλον ο γιός  του Θερβάντες, μια και ο πατέρας Θερβάντες που τόσα πρόσφερε στον Ορχομενό, θα παραμείνει στη θέση του!!
Μεγάλες δημοσιεύσεις, για κανα δυο ονόματα, συνόδευαν τις αντίστοιχες φωτογραφίες, με ταμπέλες καρφωμένες σε τοίχους σπιτιών. 
Υπερβολικά εκτενή βιογραφικά, ακολουθούσαν τις φωτογραφίες..
Δάσκαλε, κρίθηκες λίγος από κάποιους, δεν είχες καμιά εκκλησιαστική δράση, αλλά δίδαξες Μαθηματικά, Ανθρωπιά και ήθος!
Δάσκαλε δασκάλων, μηχανικών, γιατρών, δικηγόρων, δικαστών, αξιωματικών, σε μέτρησαν μικρό, άνθρωποι μικροί, τόσο ήταν το μέτρο τους…
Βρίσκεσαι στην καρδιά μας, με πλήρη γνώση του χρέους μας προς εσένα, αλλά ευτυχώς παραμένουμε αλώβητοι μακριά από την εξουσία.

                                                            Λουκάς  Κ.  Ντάνος
                                                                   Φυσικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: