Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Με έμφαση την άρδευση του κάμπου Βαγίων και Θηβών οι συναντήσεις του Υφυπουργού ΑΑΤ κ. Β. Κόκκαλη με Βουλευτές, Πολιτευτές και Αυτοδιοικητικούς

Η πρόταση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, για την άρδευση του κάμπου Βαγίων και Θηβών από τα ύδατα της λίμνης Υλίκης, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, τέθηκε στον Υφυπουργό κ. Β. Κόκκαλη στην συνάντηση στο ΥπΑΑτ την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Βοιωτίας κ. Ν. Θηβαίος και κ. Αν. Κουτσούμπας,, ο πολιτευτής ΑΝΕΛ κ. Απόστολος Δελαβέκουρας, εκπρόσωπος της Γ. Γρ. Υπουργείου Τουρισμού Ε. Κουρνέτα, ο Συντονιστής ΑΝΕΛ κ. Χρήστος Σταθόπουλος, οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Θήβας Η. Χατζηδούρος, Δ. Συκαράς, Κ. Κυριάκου, ο δικηγόρος κ. Σ. Καραμαγκιώλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.


Από πλευράς των υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ υπήρξε λεπτομερής παρουσίαση του ιστορικού της περιοχής, των δυνατοτήτων και των εργαλείων που είναι διαθέσιμα για την αξιολόγηση της πρότασης του Δημάρχου η οποία αποτυπώνει μια πιθανή λύση σε ένα ζήτημα ζωτικής φύσεως για τον αγροτικό κόσμο της Θήβας.
Ο κ. Β. Κόκκαλης πρότεινε να υπάρξει εκ νέου συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και δήλωσε πως στόχος της ηγεσίας του υπουργείου είναι η προώθηση των θεμάτων μέσα από ένα ενιαίο σχέδιο Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους φορείς.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλη με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κοζάνης κ. Π. Πλακεντά, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΕ Κοζάνης κ. Δ. Καρακασίδη και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Δήμητρα» κ. Δ. Κοσμά. Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα στην ΠΕ Κοζάνης και έγιναν προτάσεις που αφορούν στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: