Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ο Δήμος Λεβαδεών συμμετείχε στην ημερίδα “Κορινθιακός: Βιώσιμη Ανάπτυξη ενάντια μεδουσών και μόλυνσης”

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΟΑΚ κ. Στέλιος Σαλαπατάρας συμμετείχαν στην εκδήλωση του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) με θέμα “Κορινθιακός: Βιώσιμη Ανάπτυξη ενάντια μεδουσών και μόλυνσης” που πραγματοποιήθηκε χθες στην Κόρινθο.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων χαιρετίζοντας τις εργασίες της εκδήλωσης τόνισε ότι ο Κορινθιακός κόλπος εκπέμπει SOS και είναι αναγκαία η διενέργεια μιας ολιστικής μελέτης για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.  Επεσήμανε ότι είναι σημαντική η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για ένταξη του Κορινθιακού κόλπου στο δίκτυο οικοτόπων Natura 2000 και ότι με τον τρόπο αυτό θα γίνεται καλύτερος έλεγχος και πιστή εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. 

Ο Κορινθιακός κόλπος υπογράμμισε ότι είναι ένα οικοσύστημα που αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα για την βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών μας και ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλαδή των 4 Περιφερειών και των 13 Καλλικρατικών Δήμων που βρέχονται από τον Κορινθιακό κόλπο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, χωρίς ολιγωρία και μη υπολογίζοντας κανένα πολιτικό κόστος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: