Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Προς σύσταση 3μελής επιτροπή για έλεγχο στα βαμβάκια σε Λάρισα και Βοιωτία

Τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής, με δύο υπαλλήλους της ΔΑΟΚ και έναν του ΕΛΓΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει αυτοψία σε Λάρισα και Βοιωτία, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς στη βαμβακοκαλλιέργεια από το πράσινο σκουλήκι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης στο περιθώριο της θεματικής ενότητας για την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση, το απόγευμα της Τρίτης 10 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνέδριου της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης ανέφερε τα εξής: «Μετά από διεξοδική συζήτηση που είχαμε με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιο Καπρέλη, τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Νίκο Αντώνογλου αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από δύο υπαλλήλους της ΔΑΟΚ και έναν του ΕΛΓΑ, η οποία θα πραγματοποιήσει αυτοψία στις περιοχές της Λάρισας και της Βοιωτίας, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της ζημιάς στην βαμβακοκαλλιέργεια από το πράσινο σκουλήκι.

Έτσι ικανοποιείται το αίτημα παραγωγών των παραπάνω περιοχών, οι οποίοι ανησυχούν για τη μειωμένη παραγωγή και την απώλεια της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους αγρότες ευελπιστώ ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη». Πηγή http://www.agronews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: