Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ο Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ στη Στερεά κ. Δημήτρης Καραμάνης χαιρετίζει τη δημιουργία Τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Αλίαρτο

Με αφορμή την εξαγγελία της κυρίας Φ. Παπαθωμά από το Δ.Σ. Αλιάρτου για τη δημιουργία Τμήματος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Αλίαρτο θα ήθελα να εκφράσω - με ανάμεικτα συναισθήματα είναι αλήθεια- τις παρακάτω σκέψεις:
-Καταρχάς εύχομαι να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η παραπάνω εξαγγελία και να μη μείνει στα χαρτιά, γιατί η δημιουργία του Τμήματος θα ήταν ένα σημαντικό και πολύπτυχο αναπτυξιακό εργαλείο για όλο το Νομό Βοιωτίας. 
- Καλώ τους συμπολίτες μου και όλους τους Βοιωτούς να αναλογιστούν πόσο μεγάλη απώλεια υπήρξε η κατάργηση του Τμήματος Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης, που ως Δημοτική Αρχή της περιόδου 2002-2006, επι Δημαρχίας Αριστείδη Ρούσσαρη, επιδιώξαμε και πετύχαμε. Τα δύο αυτά Τμήματα, έχοντας άμεση σχέση και διασύνδεση, θα μπορούσαν σήμερα να αποτελούν τη βάση μιας ολοκληρωμένης Πανεπιστημιακής Σχολής που θα αποτελούμελλοντικά το κόσμημα της Βοιωτίας.
- Επισημαίνω πως πολλοί από αυτούς που πανηγυρίζουν σήμερα, αδιαφόρησαν για την κατάργηση του Τμήματος της Λειβαδιάς, δεν το στήριξαν ούτε πολιτικά, ούτε κομματικά, ούτε προσωπικά προφανώς επειδή δεν μπορούσαν να καρπωθούν πολιτικά οφέλη από αυτό. 
- Τέλος, μιας και υπήρξα δίπλα στον τότε Δήμαρχο γραμματέας της Επιτροπής Διεκδίκησης του Πανεπιστημίου, γνωστοποιώ στους φίλους Βοιωτούς ότι ο σχεδιασμός του Γρ. Σκαλκέα, Προέδρου του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος, ήταν να αποτελέσουν τα Τμήματα της Βοιωτίας τη βάση για τη δημιουργία μιας μεγάλης Πανεπιστημιακής Ανθρωπιστικής Σχολής με κέντρο τους Δελφούς.
Διδασκόμενοι λοιπόν από το πρόσφατο παρελθόν, ας ευχηθούμε να γίνει μια νέα αρχή για τη Βοιωτία με το Τμήμα της Γεωπονικής Σχολής και ας βοηθήσουμε όλοι να υλοποιηθεί.

Δημήτρης Καραμάνης 
Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας ΝΔ Στερεάς Ελλάδας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: