Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Ο γεωπόνος μας συμβουλεύει...

Από τους επιτόπιους ελέγχους που διενεργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή Ορχομενού και Αγίου Δημητρίου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ζωντανών προνυμφών πράσινου σκουληκιού πάνω από το όριο επέμβασης καθώς επίσης και προσβολές από λύγκο.
Οι παραγωγοί απαιτείται να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και να επιθεωρούν την καλλιέργειά τους τακτικά (κάθε 2 – 3 ημέρες) προκειμένου να διαπιστώνουν έγκαιρα τυχόν εντομολογικές προσβολές, έτσι ώστε να είναι εφικτή η αποτελεσματική αντιμετώπισή τους
Η επιθεώρηση των βαμβακοκαλλιεργειών συνιστάται να γίνεται πρωινές ή απογευματινές ώρες διασχίζοντας το χωράφι διαγώνια και εξετάζοντας 100 φυτά σε διαφορετικά σημεία.
Τονίζουμε ότι στο παρόν στάδιο της καλλιέργειας, το κατώτατο όριο επέμβασης για το πράσινο σκουλήκι είναι 6-8 ζωντανές νεαρές προνύμφες κατά μέσο όρο, ανά 100 φυτά.
Όσων αφορά τον λύγκο, θα πρέπει να γίνεται επέμβαση με κατάλληλο εντομοκτόνο με την σύμφωνη γνώμη έμπειρου γεωπόνου και κυρίως σε χωράφια που γειτονεύουν με καλλιέργεια μηδικής καθώς η πιθανότητα μετανάστευσης του λύγκου από τη συγκομιζόμενη μηδική προς το βαμβάκι είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με άλλες καλλιέργειες.Προτεινόμενο σκεύασμα για το πράσινο σκουλήκι: http://bit.ly/2slKZf4 η δόση του είναι 500ml σε 500 λίτρα νερό για 10 στρέμματα.
Προτεινόμενο σκεύασμα για την αντιμετώπιση του λύγκου: http://bit.ly/2phNro6 η δόση του είναι 500ml σε 500 λίτρα νερό για 10 στρέμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr