Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Περιοδεία Μπαγιάννη στην Κύπρο και συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούς

Με τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου Χάρη Γεωργιάδη συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του ταξιδιού του κ.Μπακογιάννη στην Κύπρο, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας για την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας και των συνεργασιών των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας σε ολόκληρη την Ευρώπη. 


Κατά την συνάντηση, τόσο ο κ.Γεωργιάδης όσο και ο κ.Μπακογιάννης, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο πεδίο για την υγιή συνεργασία των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας με εκείνες της Κύπρου. Ο κ.Μπακογιάννης αναφέρθηκε στις συνθήκες που προσφέρει η Στερεά Ελλάδα για επενδύσεις από την διεθνή αγορά, τονίζοντας ότι παράγει ανώτερης ποιότητας και παγκοσμίως ανταγωνιστικά προϊόντα αλλά και ότι διαθέτει σχέδιο για την ανάπτυξη επιχειρήσεων που μπορούν να αναπτυχθούν σε περιβάλλον με κανόνες και υποδομές. 
«Η διαφορά μας με το κλίμα που επικρατεί στη χώρα, είναι ότι εμείς έχουμε δημιουργήσει ομάδα με τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας. Όχι μόνο δεν είμαστε απέναντί τους αλλά κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να ανοιχτούν στον κόσμο και να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας. Να αναπτυχθούν, να μεγαλώσουν και να ξεκινήσουν μία ανοδική πορεία ακόμη και στην καρδιά της κρίσης. Στηριζόμαστε στις πρωτοβουλίες που έχουμε συναποφασίσει και ψάχνουμε ευκαιρίες για νέους δρόμους στην παγκόσμια αγορά. Δεν περιμένουμε να βρέξει επενδύσεις και γι’ αυτό κυνηγάμε κάθε ευκαιρία που θα βοηθήσει την οικονομία μας. Ευχαριστώ τον υπουργό Οικονομικών της Κύπρου που άκουσε με προσοχή όσα είχα να του πω για τιε συνθήκες που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε στην περιοχή μας»  είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μπακογιάννης.

Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης, συναντήθηκε με τον αρμόδιο για την προώθηση επενδύσεων του CyprousInvestment Promotion Agency Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη με τον οποίο συζήτησαν για το ενδεχόμενο δημιουργίας θεσμικών συνεργασιών των επιχειρήσεων και τις συνθήκες επενδύσεων κυπριακών επιχειρήσεων στην Στερεά Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: