Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Νεότερη ανακοίνωση από την αντιπολίτευση στο Δήμο Λεβαδέων

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Πούλου συνεχίζει προκλητικά να απαξιώνει το θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αφού επί 2 μήνες πρωταγωνιστεί και γνωμοδοτεί θετικά για φιλοξενία προσφύγων – θυμάτων πολέμου σε απάνθρωπες συνθήκες (UNICOT – πρώην εργοστάσιο ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ – βουστάσιο ιδιώτη στην Ανάληψη) τώρα αποδέχεται τις λύσεις που το σύνολο της μειοψηφίας προτείνει εδώ και μήνες.
Φιλοξενία των προσφύγων με ανθρώπινες συνθήκες και σε μικρότερο αριθμό, που να είναι αναλογικά αντίστοιχος με τις δυνατότητες του Δήμου.
Στις 24 Αυγούστου 2016 αρνήθηκε απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά ένα ουσιαστικό διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο βάσει των νέων στοιχείων που είχαν προκύψει.
Πεισματικά συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τακτισμό, ανευθυνότητα και εμμονές, που προκλητικά υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.
Ακόμη και σ’ αυτό το κρίσιμο σημείο επιλέγει την υπονόμευση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Προτείνει συγκρότηση επιτροπής, αδιαφορώντας αν χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Μόνο ο δημόσιος διάλογος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων με την πρόσκληση των εκπροσώπων της πολιτείας από τα αρμόδια υπουργεία, εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, όλων των φορέων της πόλης και του λαού, κατοχυρώνουν υπεύθυνες λύσεις και αποφάσεις με διαφάνεια, αλήθεια, νομιμότητα, αλληλεγγύη και ανθρωπιά για τους πρόσφυγες.
Σε καμία περίπτωση δεν θα παρακολουθήσουμε τη Δήμαρχο και τη δημοτική πλειοψηφία σε ασκήσεις επί χάρτου που θέτουν σε κίνδυνο το Δήμο, τους δημότες και τους ίδιους τους πρόσφυγες.


Λιβαδειά 29-8-2016
Οι δημοτικοί συνδυασμοί


Αριστείδης Ρούσσαρης
Αλέξανδρος Μητάς
Σπυρίδων Γκικόπουλος
Κων/νος Σωτηρόπουλος
Παναγιώτης Δελής

       Γεώργιος Ζιώγας
        Γεώργιος Σκλάβος
        Λουκάς Παπαϊωάννου

        Θεόδωρος Θεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: