Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Στάση εργασίας στους Δήμους Λεβαδέων και Διστόμου – Αράχωβας- Αντίκυρας, για θέματα υγιεινής και ασφάλειας

Ζητώντας «ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας στο χώρο που στεγάζονται οι υπάλληλοι του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων» ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς προχώρησε σε στάση εργασίας όπως και για συμπαράσταση οι εργαζόμενοι στο Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας. 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή πως παρά το ότι έχει κληθεί  «να διαμορφώσει ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας στο χώρο που στεγάζονται οι υπάλληλοι του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων ( πρώην σφαγεία ), τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, όπου κυοφορείται μία υγειονομική «βόμβα» στην περιοχή , τόσο για τους εργαζόμενους συναδέλφους όσο και για τους συμπολίτες μας και σε συνδυασμό και με το πρόσφατο έγγραφο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για τα μέτρα πρόληψης της ελονοσίας ( όπου στις εργασιακές ομάδες υψηλού κινδύνου συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων και κηπουροί ,  εργαζόμενοι στην αποκομιδή σκουπιδιών κ.α.)» μέχρι στιγμής δεν έχει δαπιστωθεί καμία εξέλιξη.
Παράλληλα καταγγέλλει τη δημοτική αρχή και την Δήμαρχο για «επικοινωνιακή –και πάντως πλημμελή –  αντιμετώπιση του προβλήματος».
Ταυτόχρονα δηλώνει πως καθιστά «υπεύθυνη τη Δήμαρχο Λεβαδέων για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας εργαζομένου εμφανιστεί από εδώ και πέρα εξαιτίας των άθλιων συνθηκών υγιεινής που επικρατούν στο συγκεκριμένο χώρο» ξεκαθαρίζει πως για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας  «δεν κάνει  καμία έκπτωση»
Καταλήγοντας τονίζει πως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν είναι «παιδιά ενός κατώτερου θεού» , και ότι πρέπει «να κρατούν ψηλά το κεφάλι, να μην ντρέπονται για αυτό που κάνουν, γιατί με τη δουλειά τους προσφέρουν στους συμπολίτες μας, προσφέρουν στην κοινωνία, δίνουν παράδειγμα αλτρουϊσμού, πολιτισμού και προσφοράς  σε όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: