Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Συναυλία Ορχήστρας Μετροπόλιταν “Είν' αρρώστια τα τραγούδια”

Η 20μελής αυτή μπάντα ιχνηλατεί την καταγωγή της στο μακρινό 1976 και την επανίδρυσή της το 2011.  Οραματιστής και εμπνευστής της  επανασύστασής της, είναι ο συμπατριώτης μας Ρήγας Τζαμτζής.           
Διανύοντας αισίως τον πέμπτο χρόνο της καλλιτεχνικής της παρουσίας η ορχήστρα “Μετροπόλιταν“ του Δήμου Αγίου Δημητρίου, έχει πλέον καθιερωθεί ως η καλύτερη ίσως ερασιτεχνική λαϊκή ορχήστρα στην χώρα.
Το ρεπερτόριό της στηρίζεται στο έντεχνο, λαϊκό, λόγιο τραγούδι και μέχρι τώρα αριθμεί πέντε θεματικές.
Συστήθηκε το 2012 με το  “Καφενείον η Ελλάς“ (Απρίλιος 2012), συνέχισε με το “Ειν΄ αρρώστια τα τραγούδια“  (Ιούνιος 2013), ακολούθησε  το επετειακό “Ψάλλω την Ελευθερία“, εξιστόρηση της Εθνικής Παλιγγενεσίας (Μάρτιος 2014), το“Roman cero Gitano”  έργο του Μ. Θεοδωράκη διασκευασμένο σε μορφή σουίτας (Σεπτέμβριος 2014), και τέλος η ταυτόχρονη παρουσία  της “Κατάστασης Πολιορκίας“   και  “Επιταφίου“ (Μάιος 2016).
Ο Δήμος Λεβαδέων  αναγνωρίζοντας το καλλιτεχνικό μέγεθος που αντιπροσωπεύει η Ορχήστρα την ενέταξε στις πολιτιστικές της εκδηλώσεις “Τροφώνια 2016 “. 
Με τίτλο “Εν΄αρρώστια τα τραγούδια“ η ορχήστρα Μετροπόλιταν θα αποδώσει με την υψηλή καλλιτεχνική επάρκεια που την χαρακτηρίζει, το απάνθισμα των μελωδιών που σφράγισαν το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα, τιμώντας έτσι τους μεγάλους μας δημιουργούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016, ώρα 9:00 μ.μ.
 ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ

Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: