Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Επανέρχεται ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ στην πρόσφατη στάση εργασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο δηλώσεις της Δημάρχου Λεβαδέων σχετικά με τη στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες 30/08/2016 από το Σύλλογό μας , με συντριπτική συμμετοχή των μελών μας.  Προς ενημέρωση των συναδέλφων μας , των συμπολιτών μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου , οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω , προς αποκατάσταση της πραγματικότητας :
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς προκήρυξε έγκαιρα και ενημέρωσε άμεσα ( πάνω από 24 ώρες νωρίτερα ) για τη στάση εργασίας και συγκεκριμένα από τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας , τόσο με δελτίο τύπου που διανεμήθηκε παντού ( έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο , όλες τις υπηρεσίες των Δήμων Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας) , τοιχοκολλήθηκε σε κάθε όροφο του κεντρικού κτιρίου ( Δημαρχείου ) όπως κάθε φορά και ενημερώθηκαν προφορικά και οι αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες. Επιπλέον , και για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις , ο Σύλλογος είχε φροντίσει όχι μόνο να υπάρχει προσωπικό ασφαλείας για τη φύλαξη της δημοτικής περιουσίας , αλλά προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα:ενημέρωσε τα μέλη του και φρόντισε ώστε να παραμείνουν και να διεκπαιρεώσουν διάφορες εργασίες του Δήμου Λεβαδέων( ενδεικτικά αναφέρουμε: παραλαβή αιτήσεων διμήνων για τους παιδικούς σταθμούς , διανομή προϊόντων από το κοινωνικό παντοπωλείο κ.α. ) , δίνοντας προτεραιότητα - όπως πάντα – στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.
Επειδή εμείς ως εργαζόμενοι δεν έχουμε ξεχάσει , θα θέλαμε να θυμίσουμε στην Δήμαρχο τα εξής: Είναι στην διοίκηση του Δήμου Λεβαδέων εδώ και δύο χρόνια! Εδώ και δύο χρόνια έχει δεσμευθεί τόσο δημόσια όσο και σε συναντήσεις με το Σύλλογο Εργαζομένων , στο πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας που το θέταμε έντονα για να απολυμανθεί ο χώρος των πρώην σφαγείων και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διαμορφωθούν αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίες για τους εργαζόμενους της καθαριότητας . Πέρυσι τέτοια εποχή περίπου , σε συνάντηση με το σύνολο των εργαζομένων ζήτησε συγνώμη που δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια , είπε πως “ ντρέπεται “ για αυτή την κατάσταση του συγκεκριμένου χώρου ,για αυτό και δεν τον είχε επισκεφτεί ( δεν θα μπορούσε να αντικρίσει τους εργαζόμενους στα μάτια όπως είπε ) την καυτηρίασε λέγοντας μάλιστα ότι είναι και θέμα πολιτισμού ( συμφωνούμε απόλυτα ) να τερματιστεί αυτό το χάλι στον συγκεκριμένο χώρο. Να θυμίσουμε επίσης ότι έχει περάσει άλλος ένας χρόνος από τότε όπου ο Σύλλογος Εργαζομένων έθετε εμφατικά το ζήτημα και ζητούσε να δοθεί λύση , τόσο για αυτό , όσο και για να υπάρξει γιατρός εργασίας στο Δήμο ( ώς οφείλει εκ του νόμου ). Παρ' όλες τις υποσχέσεις το πρόβλημα παρέμενε. Επανήλθαμε με έγγραφες τοποθετήσεις μας  όπου θέταμε την δημοτική αρχή προ των ευθυνών της , προειδοποιώντας για την υγειονομική “βόμβα¨που κυοφορείται στο συγκεκριμένο χώρο , αλλά και θέματα ασφαλείας ,  και ζητώντας άμεση λύση. Θέσαμε μία σειρά από ερωτήματα , τα οποία ουδέποτε απαντήθηκαν....
Τέλος , να ενημερώσουμε τα μέλη μας και όλους τους συμπολίτες μας  για κάτι που μάλλον ξέχασε να πει η Δήμαρχος Λεβαδέων στις δηλώσεις της , αν και είναι ενήμερη , ούσα και παρούσα η ίδια στο γεγονός: Χθες , 30/08/2016 , παρουσιάστηκε στο χώρο των πρώην σφαγείων όπου στεγάζεται η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων ) , πριν την έναρξη της στάσης εργασίας , επιθεωρητής από το ΣΕΠΕ Βοιωτίας – Φωκίδας , από το Τμήμα Ασφάλειας και Υγείας , ο οποίος έκρινε το κτίριο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ , συνέστησε να μεταφερθούν άμεσα οι εργαζόμενοι  σε εγκαταστάσεις όπου θα πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας και υγείας των χώρων εργασίας , όπως προβλέπει ο νόμος , διαπίστωσε την έλλειψη γιατρού εργασίας και έδωσε προθεσμία συμμόρφωσης στη Δημοτική αρχή ώς προς την πρόσληψη γιατρού εργασίας ( όπως προβλέπεται από το νόμο ) δέκα ( 10 ) ημερών.
Από όλα τα παραπάνω δικαιώνεται πανηγυρικά ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς για όσα έλεγε και διεκδικούσε και πλέον απαιτεί από τη Δημοτική Αρχή και την ίδια την κ. Δήμαρχο , να αφήσει κατά μέρος τις επικοινωνιακού τύπου προσεγγίσεις του προβλήματος και να εκτελέσει άμεσα τις οδηγίες του επιθεωρητή και τα όσα ο νόμος απαιτεί. Έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος...
Ως Σύλλογος Εργαζομένων μένουμε πιστοί στις αρχές και στις δεσμεύσεις μας να είμαστε πάντα αρωγοί στην προσπάθεια προσφοράς στους συμπολίτες και τον τόπο μας , χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω στην προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας εργαζομένων.
Αντί επιλόγου , θα θυμίσουμε σε όλους  τη φράση του Μενέλαου Λουντέμη          :

“ Ειπώθηκαν ψέμματα που ντράπηκαν και τα ίδια , μια και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ' λεγαν ”


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΟΡΓ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                        ΜΑΝΟΥΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: