Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

O ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας παίρνει θέση για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα

sirΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • Ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες
Την Πέμπτη 11-2-2016, ψηφίστηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών. Ο λόγος που επιλέχτηκε αυτός ο τρόπος καθορισμού είναι η παρακώλυση από τις δυνάμεις τις διαπλοκής, της πλειοψηφίας των 4/5 των αντιπροέδρων της Βουλής, που απαιτείται για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ώστε να αναλάβει το ίδιο αυτή τη διαδικασία. Η κυβέρνηση έχει τονίσει επανειλημμένως ότι το απόστημα της διαπλοκής θα σπάσει, παρά τα εμπόδια και τα οδοφράγματα που στήνουν οι δυνάμεις που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια. Και στα ΜΜΕ που λειτουργούν χωρίς άδειες από την στιγμή της δημιουργίας τους, τα συστημικά κόμματα χρωστάνε την ύπαρξη τους. Έφτασε όμως η στιγμή που τα γραμμάτια θα μείνουν απλήρωτα.
  • Ασφαλιστικό
Η κυβέρνηση κατανοεί απόλυτα την αφόρητη πίεση που βιώνουν οι κοινωνικές ομάδες μετά από 5 χρόνια σκληρής λιτότητας. Γι αυτό από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός κάλεσε σε ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο όλες τις κοινωνικές ομάδες για το ασφαλιστικό. Πρώτη φορά Πρωθυπουργός απευθύνει πρόσκληση στους αγρότες για συζήτηση πάνω σ’ όλα τα ανοιχτά θέματα. Όχι μόνο για το ασφαλιστικό αλλά και για την ανασυγκρότηση της αγροτικής οικονομίας και το πως μπορεί να εξελιχθεί σε ισχυρό παραγωγικό κλάδο. Το ίδιο και για τους επιστήμονες και τους μικρομεσαίους.
  • Παράλληλο πρόγραμμα
Συγχρόνως, η κυβέρνηση προώθησε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα που θα ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας, παρά τα εμπόδια που υψώνει η αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: