Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Στην τελική ευθεία για τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου ΘηβώνΜε τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά συναντήθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.  Σπύρος Νικολάου και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή, προκειμένου να συζητήσουν δια ζώσης για τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί δύο συναντήσεις για την προετοιμασία των εγκαινίων και άλλα θέματα που αφορούσαν το μουσείο, στις οποίες συμμετείχαν συνεργάτες των εμπλεκομένων φορέων.
Η συζήτηση κύλησε σε πολύ καλό κλίμα, με την κ. Χαραμή να επιβεβαιώνει στον  Υπουργό ότι το Μουσείο είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι προαπαιτούμενες εργασίες.  Από την πλευρά τους, τόσο ο Περιφερειάρχης  όσο και ο Δήμαρχος δήλωσαν ότι θα συμπράξουν για την καλύτερη πραγματοποίηση των εγκαινίων, των παράλληλων εκδηλώσεων αλλά και της προβολής του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου.
Τα εγκαίνια του Μουσείου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν εντός Μαΐου και η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αμέσως μετά την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, o οποίος θα λάβει επίσημη πρόσκληση για  να εγκαινιάσει το νέο Μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: