Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Για σωρεία κλοπών συνελήφθη 19χρονος στον Ορχομενό

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού, τερματίστηκε η συστηματική και εξακολουθητική εγκληματική δράση ενός 19χρονου, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε μετά από απόπειρα διάρρηξης σε οικία στην περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται επίσης δύο  συνεργοί του, ηλικίας 29 & 22 ετών, καθώς και ένας 60χρονος , ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 31-03-2015 έως και 18-02-2016, ο 19χρονος διέπραξε, κατά περίπτωση, μόνος του ή με την συνδρομή των δύο συνεργών του, είκοσι (20) συνολικά κλοπές στον Ορχομενό, στην ευρύτερη περιοχή αυτού και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιβαδειάς.

Αναλυτικότερα οι συγκεκριμένες κλοπές διαπράχθηκαν σε:
  • Δημοτικά κτήρια (επανειλημμένα σε εγκαταστάσεις του Γηπέδου Ορχομενού, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ορχομενού, καθώς και στον πρώην Οργανισμό Κωπαΐδος, όπου στεγάζεται η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Ορχομενού).
  • Σχολικά συγκροτήματα (2ο Δημοτικό, Λύκειο & Παιδικό Σταθμό Ορχομενού).
  • Οικίες & Ιερό Ναό σε περιοχές του Ορχομενού.
  • Κυλικείο & εκδοτήριο εισιτηρίων του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιβαδειάς.
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Επιπλέον ο 19χρονος είχε προβεί στη διάπραξη τριών  κλοπών δίκυκλων μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων, εκ των οποίων ο σκελετός του ενός βρέθηκε από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκε.
Η λεία που αποκόμισαν ο 19χρονος και κατά περίπτωση οι δύο συνεργοί του από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως τιμαλφή, χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, καθώς και καλώδια χαλκού που είχαν αφαιρέσει από πίνακες ηλεκτροδότησης των εγκαταστάσεων του ανωτέρω Δημοτικού Γηπέδου, αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα, μέρος των οποίων γινόταν αποδέκτης ο 60χρονος κατηγορούμενος.
Σημειώνεται ότι ο 29χρονος είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμθηκε για να απολογηθεί ενώπιον της κας Ανακρίτριας Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: