Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Την Παρασκευή ξεκινάει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Πολύ μεγάλο  ενδιαφέρον παρουσιάζει το διεθνούς εμβέλειας τριήμερο συνέδριο Delphi Economic Forum το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και με την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών, το συνέδριο έχει προσελκύσει πάνω από 140 ομιλητές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι προέρχονται από τους χώρους της πολιτικής, της ακαδημίας, των επιχειρήσεων και της δημοσιογραφίας.

Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχουν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, στελέχη πρώτης γραμμής της αντιπολίτευσης, επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υψηλόβαθμα στελέχη παγκόσμιων φορέων όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωπαϊκός ΣΔΟΕ (OLAF) και επικεφαλής διεθνών δεξαμενών σκέψης με μεγάλη επιρροή.
Στη  συνάντηση   θα συζητηθούν 20 καίρια ζητήματα , από τις αλλαγές στη διεθνή γεωπολιτική ισορροπία ισχύος και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως τα Συνταγματικά διλήμματα και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας. Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών βρίσκονται ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, οι πρώην πρωθυπουργοί κ. Λουκάς Παπαδήμος, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Aντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Από τους διεθνείς ομιλητές ξεχωρίζουν o πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας  κ. Wolfgang Schüssel,  η Επίτροπος Περιφερειακής Ανάπτυξης κα Corina Cretu, η επικεφαλής του Αμερικάνικου Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας κα Deborah Wince-Smith, και ο επικεφαλής του γραφείου των Financial Times στις Βρυξέλλες κ. Peter Spiegel.


Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών αποτελεί ένα πεδίο διαλόγου μεταξύ καταξιωμένων προσωπικοτήτων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και του επιχειρηματικού κόσμου με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, την διαμόρφωση προτάσεων και ανάπτυξη θέσεων σχετικών με τους μακροπρόθεσμους στόχους τους οποίους πρέπει να θέσει η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις του αύριο, θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης. 
Χορηγοί του Forum είναι οι Βωξίτες Παρνασσού-ELMIN, The Hellenic Initiative, Libra Group, Hellenic Entrepreneurship Award, Volvo, Cosmote, ΔΕΠΑ,  ΔΕΗ, Aegean Airlines, Consolidated Contractors Company, KPMG, Elikon, Lenovo, Hellas Gold και o Όμιλος Μυτιληναίου.


***

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του συνεδρίου  www.delphiforum.gr  ή τη σελίδα www.facebook.com/delphiforum

Δεν υπάρχουν σχόλια: