Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος – για πρώτη φορά - στην "αυλή των βασιλέων" του Ορχομενού !

Οι σκιές των ανθρώπων και οι μελωδίες – για πρώτη φορά φέτος – πραγματικά «ζωντάνεψαν» και πάλι την «αυλή των βασιλέων» της πολύχρυσης και πανάρχαια πόλης μας.
Αφορμή, δεν ήταν άλλη, παρά η Αυγουστιάτικη πανσέληνος, αυτή που έκανε εδώ και μερικά χρόνια την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να εμπνευστεί αλλά και να «αποδώσει» για μια έστω βραδιά στο κοινό, σπουδαίους και μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρος.
Ο Ορχομενός δεν έχει ακόμη αυτή τη ξεχωριστή τιμή , να συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα σ` αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά η Ομάδα Πολιτισμού σκέφτηκε φέτος να «τολμήσει» αυτό που πολλά χρόνια, επίσης, λέγαμε αλλά φέτος μόνο πράξαμε ως τοπική κοινωνία.
Να μας συγκεντρώσει και πάλι σ` αυτό τον μοναδικό χώρο, στο επίκεντρο όπου – με την βοήθεια όλων των συγκυριών – θα συντελεστεί ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια μας διαχρονικά: Το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού.
Γι` αυτό και η αποψινή βραδιά είχε κι` έναν ακόμη συμβολικό χαρακτήρα, αφού «εγκαινιάζει» μια σειρά από … αφορμές – μικρές η μεγάλες , σημαντικές ή και λιγότερο «τρανταχτές» - προκειμένου ο χώρος αυτός να παίρνει ολοένα και πιο τακτικά ζωή.
 Μ` αυτό, λοιπόν, το «πανάρχαιο σκηνικό» και με το κατάλληλο μουσικό πρόγραμμα - που είχαν σχεδιάσει οι Γιάννη Σίνης στο τραγούδι και το λαούτο, Σπύρος Πανουργιάς στην κιθάρα και Αντώνης Κεραμμιδάς στα πλήκτρα και το ακορντεόν-  τραγουδήσαμε και ταξιδέψαμε με το νου εκεί που μόνο η μελωδία μπορεί να πάει τον καθέναν από εμάς.
Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους και γέμισαν καθολικά το χώρο δεκάδες συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων η Δημοτική αρχή, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής, κ.α.


Το ORCHOMENOS PRESS οφείλει να συγχαρεί την Ομάδα Πολιτισμού για την μοναδική αυτή βραδιά και να ευχηθεί του χρόνου ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ να είναι και πάλι αυτός που θα μας ενώσει στην σκιά ενός ακόμη Αυγουστιάτικου φεγγαριού! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: