Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Σε 240 μέρες η ολοκλήρωση του αναδασμού στην Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου Ορχομενού

ana Η δρομολόγηση των διαδικασιών που αφορούν στα παράλληλα έργα αναδασμού  της τ.κ. Αγ. Δημητρίου ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχου Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά.. Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ορχομενού  Υπερήφανος Λουκάς , οι Αντιδήμαρχοι του Δ. Ορχομενού Νταβαλούμης Ιωάννης και Μαράντος Άγγελος , ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών του Δ. Ορχομενού Στάμος Γεώργιος καθώς και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Δ.Α.Ο.Κ. του τμήματος της  τοπογραφικής υπηρεσίας και των τεχνικών έργων της Π.Ε.Β.
Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: ‘Η σημερινή συνάντηση αφορά την ομαλότερη διεξαγωγή των έργων που αφορούν τον συγκεκριμένο αναδασμό  έτσι ώστε να υπάρχουν οι λιγότερο δυνατές απώλειες της παραγωγής των κληρούχων. Η τελικώς αναδιανεμηθείσα έκταση είναι 15.800 στρ. στην οποία δραστηριοποιούνται 700 περίπου κληρούχοι. Προχωράμε στην ολοκλήρωση ενός σπουδαίου και μεγάλου για το Ν. Βοιωτίας  έργο, το οποίο ξεκίνησε από το 2009 με σχετική μελέτη και ευελπιστούμε ότι σε 240 περίπου ημέρες από σήμερα θα ολοκληρωθεί. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.950.000€ και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Π.Ε.Β  αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η ομαλή και απρόσκοπτη ολοκλήρωσή του.
Βεβαίως πριν την υπογραφή της σύμβασης , η οποία πραγματοποιήθηκε  στις 8 Αυγούστου από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη Κωνσταντίνο, είχε προηγηθεί σειρά επαφών με την τοπική κοινωνία του Αγ. Δημητρίου , καθώς και με τους κληρούχους, για να έχουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.
Σε κάθε περίπτωση η Π.Ε.Β. παραμένει με δράσεις και ενέργειες δίπλα στους αγρότες του Νομού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: