Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Αγροτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι αγρότες, με φόντο την 25η Agrotica.
Εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων έχουν ήδη προαναγγείλει την κάθοδο των τρακτέρ στους δρόμους από την ερχόμενη Δευτέρα. Όπως δήλωσε το μέλος της Επιτροπής, Βαγγέλης Μπούτας, υπολογίζεται ότι 30 έως 40 μπλόκα θα στηθούν σε όλη τη χώρα. Ερωτηθείς για τις ακριβείς τοποθεσίες όπου θα στηθούν τα μπλόκα, ο ίδιος διευκρίνισε πως αυτό εξαρτάται από τις αποφάσεις των κατά τόπους επιτροπών.
Οι αγρότες ζητούν μεταξύ άλλων η καθιέρωση βιβλίων εσόδων εξόδων να μην αφορά αγρότες με ετήσιο τζίρο έως 40.000 ευρώ και αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «κούρεμα» 30% και για ύψος δανείων έως 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές στα γεωργικά προϊόντα και κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, που επιβάλλει η ΚΑΠ.
Στη διάρκεια χθεσινού γεύματος εργασίας με δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της 25ης Agrotica ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης, υπεραμύνθηκε από την πλευρά του του μέτρου για την τήρηση βιβλίων εσόδων – εξόδων λέγοντας πως κάποια στιγμή οι αγρότες θα καταλάβουν ότι είναι προς δικός τους όφελος.
Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τις αντιρρήσεις αγροτών στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη περίπου 100.000 αγρότες που το πράττουν τα τελευταία επτά χρόνια με επιτυχία και ικανοποίηση.
Τόνισε επίσης ότι εάν τελικά παραμείνει το όριο για τον τζίρο στα 10.000 ευρώ στο μέτρο θα ενταχθούν άλλοι 200.000 αγρότες, ενώ εάν αυτό αυξηθεί, τότε ο αριθμός τους δεν θα ξεπεράσει τους 100.000.
Σε κάθε περίπτωση, επεσήμανε ότι κάποια στιγμή και οι ίδιοι οι αγρότες θα καταλάβουν ότι πρόκειται για το δικό τους όφελος, αφού όπως επεσήμανε οι στρεβλώσεις που υπάρχουν θα διορθωθούν.Πηγή http://www.naftemporiki.gr/story/760411

Δεν υπάρχουν σχόλια: