Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Διδακτικός και με συμβολισμούς ο ιστορικός περίπατος σε Καρακόλιθο και Δίστομο από τις οργανώσεις της Αν. Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ

Με μεγάλη επιτυχία οργανώθηκε ο ιστορικός περίπατος που διοργάνωσαν οι οργανώσεις της Αν. Στερεάς και Εύβοιας της ΚΝΕ στον Καρακόλιθο και στο Δίστομο.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τον Καρακόλιθο, τόπο εκτέλεσης 134 αμάχων ανδρών, όπου έγινε σύντομη αναφορά στα ιστορικά γεγονότα από την συντρόφισσα Μαρία Σβολιαντοπούλου , μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων εκ μέρους της Οργάνωσης Περιοχής.
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο μαρτυρικό χωριό του Διστόμου , όπου πραγματοποιήθηκε πορεία μέσα στο χωρίο , προς το Μαυσωλείο. Εκεί τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ είχαν την δυνατότητα να μάθουν για την ιστορία του τόπου και τα γεγονότα της Σφαγής του Διστόμου από τον σύντροφο Λουκά Ζάκκα , Γραμματέα της ΚΟΒ του Διστόμου , εκλεγμένο Δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο Δήμου Διστόμου με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. 
Στη συνέχεια οι Οργανώσεις ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού. Ακολούθησε κεντρική ομιλία από τον σύντροφο Σοφοκλή Τόγια , μέλος του Γραφείου Περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Από την ομιλία του, αναδείχθηκαν πλευρές της ιστορίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου , τον ρόλο της ΕΣΣΔ σε αυτόν , τον πρωταγωνιστικό ρολό του Κόμματός μας , ως βασικού αιμοδότη και καθοδηγητή της αντιστασιακής πάλης του λαού και της νεολαίας, αλλά και επίκαιρα διδάγματα , συμπεράσματα βασισμένα στο Πρόγραμμα του Κόμματος. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με καλλιτεχνικό αφιέρωμα στα 71 χρόνια της θρυλικής ΕΠΟΝ , και γλέντι

Δεν υπάρχουν σχόλια: