Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Την πρώτη πίτα του νέου χρόνου έκοψε η Βοιωτία παρουσία και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας



Την  πρωτοχρονιάτικη πίτα της Μητρόπολης για το 2014 ευλόγησε παραδοσιακά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς,  ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος παρουσία  πιστών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών. Το παρόν έδωσαν ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, οι βουλευτές  κκ. Γιάννης Καράμπελας και Γιάννης Σταθάς καθώς και πολλοί Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας όπως και πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης.

 















Ο κ. Γεώργιος αναφέρθηκε λεπτομερώς  στο  φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως κάνοντας απολογισμό,ενώ ευχήθηκε σε όλους «καλή χρονιά, ευλογημένη, με υγεία και δύναμη». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο η τράπεζα των Θηβών προσέφερε 47.330 μερίδες φαγητού. Επίσης σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προσφέρθηκαν μέσω της Μητρόπολης 78 τόνοι τροφίμων και είδη πρώτης ανάγκης σε 156 οικογένειες, από την ΑΡΩΓΗ προσφέρθηκαν 26,5 τόνοι τρόφιμα σε 237 οικογένειες όλο το χρόνο ενώ συγκεντρώθηκαν για διανομή 19.163 ρούχα.
Ο κ. Γεώργιος τόνισε ότι την παρουσίαση της δράσης δεν την έκανε για κανένα άλλο λόγο παρά μόνο για να είναι σε γνώση όλων η προσπάθεια που γίνεται διότι «τα πράγματα απ΄ ότι φαίνεται δεν και πρέπει να συνεχίσουμε αυτή τη βοήθεια σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη και συνεχώς σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες προστίθενται και άλλοι σε άσχημη ατμόσφαιρα που υπάρχει». Όπως είπε «καθημερινά αυξάνονται οι ανάγκες» και γι΄ αυτό «επιμένω, παρακαλώ και ζητιανεύω και σας προτρέπω να στηρίξουμε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη». Παράλληλα ευχαρίστησε «όλους τους φορείς που εκφράζουν το κοινωνικό τους πρόσωπο για τον συνάνθρωποι»

Και κατέληξε: «Θα ήθελα να τελειώσω με θερμές ευχές σε όλους σας και τον καθένα ξεχωριστά για υγεία δύναμη και ενίσχυση. Ευχαριστώ τους καλούς μου συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς που αγωνίζονται σε καθημερινή βάση για την τοπική μας εκκλησία. Ευχαριστώ τους εθελοντές κληρικούς και λαϊκούς που εργάζονται με ανιδιοτέλεια και στηρίζουν την ελπίδα έστω και αν κάποια πράγματα είναι μπαλώματα αλλά όμως και τα μπαλώματα κρατάνε κάπως το σακάκι να μη διαρραγεί. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι καλύτερη ελπιδοφόρα και να έχουμε αισιοδοξία και χαμόγελο. Να είστε όλοι καλά, καλή δύναμη, να αντέξουμε και να προχωρήσουμε αγωνιζόμενοι για το κοινό καλό». Τις ευχές τους έδωσαν με δηλώσεις τους οι βουλευτές Βοιωτίας της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας και του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς ενώ ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς αφού ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλη τη Περιφέρειας και το 2014 να είναι ένας καλύτερος χρόνος» αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε τονίζοντας ότι «η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παρήγαγε έργο το οποίο και θα ολοκληρωθεί με το νέο έτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: