Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Με ρεαλισμό καλωσόρισαν το νέο χρόνο η Διοίκηση του ΕΠΒ και οι επαγγελματικές οργανώσεις της Βοιωτίας
«Το παρόν και το μέλλον της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» ανέλυσε
ο προσκεκλημένος Πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς

Σε μια περίοδο απόλυτου ρεαλισμού, το Επιμελητήριο Βοιωτίας θέλησε να καλωσορίσει το νέο χρόνο με μια ανάλογη εκδήλωση στο συνεδριακό χώρο της Λιβαδειάς, όπου ο προσκεκλημένος Πρόεδρος της ΓΕΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς ήταν και ο κεντρικός ομιλητής προς τις επαγγελματικές οργανώσεις με θέμα: «Το παρόν και το μέλλον της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας». Στο τέλος της εκδήλωσης κόπηκε και η βασιλόπιτα του νέου χρόνου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Δήμαρχος Λεβαδεών κ. Νίκος Παπαγγελής και Δημοτικοί Σύμβουλοι ,  ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Σταθάς, ο Αστυνομικός Δ.ντης κ. Στεφανος Λουλακούδης, ο νέος Διοικητής του Γ.Ν. Λιβαδειάς κ. Κώστας Ρουσόπουλος καθώς και εκπρόσωποι των Σωματείων των Συνταξιούχων και των συλλογικών φορέων της πόλης και του Νομού.Με μια παραγωγική συζήτηση και σχετικό διάλογο για να ανοικτά ζητήματα της Μικρομεσαίας Επιχείρησης σήμερα, το Επιμελητήριο Βοιωτίας και οι επαγγελματικές οργανώσεις του Νομού μας, θέλησαν φέτος να «καλωσορίσουν» το νέο χρόνο. Προσκεκλημένος ήταν ένας ακόμη πρωταγωνιστής της κεντρικής επιχειρηματικής ζωής της χώρας και εκπρόσωπος των Επαγγελματιοβιοτεχνών, ο Πρόεδρος της Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ελλάδας κ. Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος ήρθε στη Βοιωτία στην εκδήλωση ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων, αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης.
Υπάρχει προοπτική επιβίωσης και ανάπτυξης για την μικρομεσαία επιχείρηση ή είναι το λουκέτο αναπόφευκτο;
Μπορεί να αντιμετωπισθεί η έλλειψη ταμειακής ρευστότητας;
Τι γίνεται με την κοινωνική ασφάλιση;
Είναι λογικές και δίκαιες οι νέες φορολογικές διατάξεις;
Αποτελεί η εξωστρέφεια, απάντηση στην υποχώρηση της καταναλωτικής δυνατότητας;
Ο κ. Καββαθάς με την ομιλία του συνέβαλε αλλά και έδωσε επιπλέον απαντήσεις όπου χρειάστηκε στη διαμόρφωση μια σφαιρικής και επικαιροποιημένης άποψης  σε αυτά και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα.
Τον κ. Καββαθά προλόγισε ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του ΕΠΒ και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, εξαίροντας την δυναμική προβολή των προβλημάτων των ΜμΕ μέσα από την σύντομη θητεία και  τόνισε πως η παρουσία του αποτέλεσε ξεχωριστή τιμή για την επιχειρηματική κοινότητα της Βοιωτίας.
Το βήμα έλαβε και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ κ. Χρήστος Χαρατσής για να συμπληρώσει την άριστη συνεργασία που πάντοτε είχαμε ως Νομός με τον κ. Καββαθά, πάντοτε προς όφελος των μελών μας και στην ουσιαστική αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους αφορούν από την πλευρά της ΓΕΣΕΒΕΕ.
Αμέσως μετά, ο π. Δημήτρης Ταγκαλέγκας, εκπρόσωπος του Μακαριοτάτου, ευλόγησε την βασιλόπιτα του 2014 από το ζαχαροπλαστείο «Εσπέρια» την οποία έκοψαν από κοινό ο Πρόεδρος και ο προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου κ. Καββαθάς. Βασιλόπιτα, όμως, χωρίς φλουρί, δεν γίνεται.
Ο λαχνός έπεσε στον… Πρόεδρο, αλλά ο ίδιος θέλησε να προσφέρει το δώρο πίσω και το παρέδωσε στον π. Δημήτριο προκειμένου να το χαρίσει σ` ένα από τα ιδρύματα της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.
Επίσης, το ΕΠΒ προσέφερε στο τέλος και μια αναμνηστική πλακέτα στον κ. Καββαθά σε ανάμνηση και ευχαρίστηση για την εδώ παρουσία του.

 Και του χρόνου!Και η βασιλόπιτα ήταν... ΕΣΠΕΡΙΑ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: