Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΠΑΙΔΑΣ : ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ... είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας

sirizaΟ λαϊκισμός και η ασυναρτησία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ 
Η κυβέρνηση της χρεοκοπίας της χώρας, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, διαλύοντας αδιακρίτως κρατικές και κοινωνικές δομές. Αυτή την φορά θύμα της δημοσιονομικής προσαρμογής του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, αλλά και του κ. Τσαυτάρη είναι, o ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΠΑΪΔΑΣ  που “καταργείται” λίγους μήνες πριν την καλλιεργητική περίοδο γεμίζοντας τρομακτική ανασφάλεια τον αγροτικό κόσμο.
Η πολιτική της κυβέρνησης έχει καταστεί πλέον επικίνδυνη : Διότι αφού επί σαράντα χρόνια ξευτέλισαν τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΩΠΑΙΔΑΣ, τώρα τον “κλείνουν”, χωρίς σχέδιο, χωρίς να λαμβάνουν πρόνοια για την αγροτική παραγωγή και την άρδευση 300.000 στρεμμάτων, διακυβεύοντας σε καιρούς κρίσης το εισόδημα μιας ολόκληρης περιοχής.
  • Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο.
  • Να βρεθεί τρόπος να καλυφθεί το αρδευτικό πρόβλημα της επερχόμενης καλλιεργητικής περιόδου με το υπάρχον προσωπικό.
  • Να προχωρήσει ο διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος χρόνου και να αποδοθούν ευθύνες για την κακή διαχείριση. 
Για τον ΣΥΡΙΖΑ θεμέλιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας αποτελεί ο πρωτογενής τομέας, και συνεπώς δίδει τεράστια σημασία και προτεραιότητα στο Κωπαιδικό πεδίο, για την αύξηση του εισοδήματος και της απασχόλησης  στην περιοχή αλλά και για την δημιουργία προστιθέμενης αξίας. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεκτιμώντας την εμπειρία της διαχείρισης από τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΩΠΑΙΔΑΣ, λαμβάνοντας υπόψη ελληνικές και ευρωπαϊκές εμπειρίες από την διαχείριση περιοχών, την ευρωπαϊκή οδηγία 2000/60 για τα νερά και τις αρχές που αυτή θέτει (αυτή την οδηγία που οι εντόπιοι λαϊκιστές πολιτικολογούντες περί την Ευρώπη την έχουν ξεχάσει), τις υπάρχουσες μελέτες του Υπ. Γεωργίας, τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί για την περιοχή….έχει συγκεκριμενοποιήσει ένα σχέδιο για την περιοχή του Κωπαιδικού πεδίου που αφορά :
  1. Τον σαφή προσδιορισμό αρμοδιοτήτων και πολιτικών μεταξύ Κεντρικού κράτους και Αυτοδιοίκησης, εκσυγχρονίζοντας το πεπαλαιωμένο πλέγμα νόμων, αρμοδιοτήτων, διαταγμάτων  και περιουσίας που αφορούν το όλο θέμα.
  2. Την Εφαρμογή ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος Υποδομών, Εγγείων βελτιώσεων, συντηρήσεων (που έχει ανάγκη η περιοχή) αλλά και άυλων επενδύσεων, και δράσεις που θα βελτιώνουν την παραγωγική ικανότητα της περιοχής).
  3. Τη δημιουργία Τοπικής Διαχειριστικής Αρχής (δημόσιου χαρακτήρα) με την συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και του Αγροτικού κόσμου, χρησιμοποιώντας το πλούσιο νομοθετικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης αλλά και όλα τα επιστημονικά εργαλεία διαχείρισης. (Αρχή για την διαχείριση των νερών, του προγράμματος έργων, και ταυτόχρονα για την στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας στην περιοχή)
O ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει όλα τα παραπάνω στην αυριανή διακυβέρνηση της αριστεράς, κόντρα στον λαϊκισμό που εξέθρεψαν το ΠΑΣΟΚ  και η ΝΔ, με αρχές την συνευθύνη του αγροτικού κόσμου, την ειλικρίνεια απέναντι στην κοινωνία, και τον δημόσιο χαρακτήρα των νέων δομών,
Οι επεξεργασμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα ενσωματωθούν στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, στο Πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ, στο νέο ΠΕΠ και στο ΠΔΕ.

Νομαρχιακή Επιτροπή
ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: