Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Τον άνθρωπο στο «επίκεντρο» της έβαλε και φέτος το Ίδρυμα της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς

Μια ακόμη συγκινητική βραδιά  στην βασιλόπιτα του 2014
 - ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΥΚΑΣ 






Ένα ίδρυμα πρότυπο, που καταφέρνει να στέκεται όρθιο για πάνω από 50 χρόνια και να με την ίδια πίστη στις αρχές και τις αξίες του να συνεχίζει να τις μεταλαμπαδεύει στον σημερινό άνθρωπο! Αυτό είναι το Ίδρυμα της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς, το οποίο και φέτος με τις ευλογίες της εκκλησίας και τα πλείστα κοινωνικά του μηνύματα έκοψε την βασιλόπιτα της νέας χρονιάς την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014, στην κατάμεστη αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση».

Με μια υπέροχη μουσικό-θεατρική βραδιά υποδέχτηκαν τους καλεσμένους τους τα μέλη του Ιδρύματος «Εστία Μητέρας» στην πρώτη επίσημη εκδήλωση τους για το νέο έτος με αφορμή την κοπή της Βασιλόπιτας.
Η «ζεστή» αγκαλιά των κυριών του Ιδρύματος που επιφύλασσαν για αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση βρήκε μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των φορέων της περιοχής όσο και από τον απλό κόσμο που κατέκλισε την  αίθουσα «Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση» του Ιδρύματος.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος μίλησε για το σημαντικό έργο που προσφέρει το ίδρυμα στην πόλη.
«Απόψε ήρθαμε  να τιμήσουμε ένα σωματείο της πόλης μας δραστήριο και δυναμικό, την «Εστία Μητέρας» στην κοπή της Βασιλόπιτας του ιδρύματος και να ευχηθούμε από την καρδιά μας η προσφορά  του ιδρύματος αυτού στην πνευματική διάσταση, αλλά και στην πρακτική  να αυξάνει. Το έχουμε πολύ ανάγκη», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεώργιος.
Η πρόεδρος του ιδρύματος κα Σοφία Τσιτσοπούλου στον χαιρετισμό που απηύθυνε ευχήθηκε προς όλους «Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά» ενώ παράλληλα έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την νέα χρονιά, προτρέποντας όλους να έχουν ως σύμμαχο τους το χαμόγελο. «Το χαμόγελο είναι το μοναδικό μέσο που μπορεί  να βοηθήσει τον άλλον, να τον κάνει πλούσιο χωρίς να φτωχαίνει αυτόν που το δίνει», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Εύχομαι ο φετινός χρόνος να είναι καλύτερος για όλον τον κόσμο, γιατί όλοι έχουμε υποφέρει άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να έρθουν καλύτερες  ημέρες με λιγότερες απογοητεύσεις. Πρέπει με αισιοδοξία να πιστεύουμε ότι κάτι θα γίνει σε αυτόν τον χρόνο που ανέτειλε και να προσπαθούμε πάντα με ένα χαμόγελο να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις και τα εμπόδια», είπε η κ. Τσιτσοπούλου.
Επίσης η πρόεδρος αναφέρθηκε στην «κίνηση αγάπης και στήριξης του Ιδρύματος από την ΠΑΕ Λεβαδειακός και τον Γιάννη Κομπότη που παραχώρησε τα έσοδα του αγώνα μεταξύ Λεβαδειακού – Εργοτέλη στο ίδρυμα της Εστίας Μητέρας».












Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και βρέθηκε στις κερκίδες του δημοτικού σταδίου Λιβαδειάς και την παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Μητέρας ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την μεγάλη αυτή προσφορά του Λεβαδειακού ενώ ευχαρίστησε και όλους όσοι βρίσκονται στο πλευρό του Ιδρύματος.
Κατά την διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκαν δραστήρια μέλη του Σωματείου και του Ιδρύματος με την επίδοση του σήματος Φιλίας και Παγκόσμιας Οργάνωσης Γυναικών Υπαίθρου ( ACWW).
Συγκεκριμένα τιμήθηκαν οι κυρίες Έφη Παπαγεωργίου, Ελένη Ρόδη, Κυριακούλα Καραμπέτσου – Μερτζάνη , Ιωάννα Πελέκη, Βασιλική Γιατζιζόγλου, Δήμητρα Σοφάνη και Τόνια Σεγρέδου.
Ξεχωριστή στιγμή ήταν η επιβράβευση της μαθήτριας του Ειδικού Σχολείου Ζαχαρούλας - Μαρίας Ζαννιά. Στην μαθήτρια δόθηκε ένας σταυρός και ένα βιβλιάριο τραπέζης με ένα συμβολικό ποσό. Τα δώρα ήταν  χορηγία της κα Μήτσας Νικολάου – Ρουμπέα στην μνήμη των γονέων της Ευαγγέλου και Φούλας Νικολάου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, φυσικά, δεν έλειψαν οι ευχές και η αναφορά στο μεγάλο έργο του Ιδρύματος από τους παρευρισκομένους.
Ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Καράμπελας, ευχαρίστησε θερμά το ίδρυμα για την συνεισφορά του και την αλληλεγγύη που δείχνει προς τον συνάνθρωπο, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Η αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό χαρακτηριστικό της κοινωνίας μας  και αυτό χρειαζόμαστε να το αναπτύξουμε πολύ περισσότερο με οδηγό τον σύλλογο, το ίδρυμα της Εστίας Μητέρας ας συνεχίσουμε να βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας».
Η Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κα Φανή Παπαθωμά, επισήμανε ότι το ίδρυμα στέλνει ένα μήνυμα ανθρωπιάς σε όλο τον νομό Βοιωτίας  και σε όλη την Στερεά Ελλάδα, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καλλιαντάσης τόνισε ότι ο Δήμος είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό του Ιδρύματος, ενώ παράλληλα συνεχάρει τα μέλη για την συνεισφορά τους και ευχήθηκε για την συνέχεια αυτού του «θεάρεστου έργου που στην εποχή μας έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία».
Η βραδιά συνεχίστηκε με την παρουσίαση μιας μουσικό-θεατρικής ενότητας από το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» και τραγούδια από τον χορωδιακό Σύλλογο Στειρίου η «Στειρίδα», που κατάφεραν να μας ταξιδέψουν και να μας θυμίσουν πως η σωτηρία της ψυχής, είναι πολύ μεγάλο πράγμα!

Το φλουρί πέτυχε η κα Αγραφιώτου – Καραμάνη. Και του χρόνου! 












Δεν υπάρχουν σχόλια: