Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Άνοιξε ο «κουμπαράς» του αρχαίου θεάτρου Καβιρείου!


Μετά την επίσκεψη στο Καβίρειο και την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, στις 24 Ιουνίου 2012, από τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης «ΛΑΪΟΣ» -στα πλαίσια των εκδηλώσεων του για τον εορτασμό της 30χρονης πορείας του- με συνδιοργανωτή το Δήμο Θηβαίων και την Θ’ΕΠΚΑ, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Μπένος, σας ενημερώνουμε ότι άνοιξε ο «κουμπαράς» του αρχαίου θεάτρου Καβιρείου!
Ο κ. Μπένος στην ημερίδα είχε αναπτύξει τις πρακτικές που ακολουθεί το «ΔΙΑΖΩΜΑ» στην ανάδειξη άλλων αρχαίων θεάτρων της χώρας, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του ΚΑΒΙΡΕΙΟΥ προτείνοντας τρόπους, ώστε να αναζητηθούν πηγές χρηματοδότησης για τη συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου.
Ένας από τους τρόπους χρηματοδότησης που πρότεινε ήταν και η δημιουργία «Κουμπαρά» (δημιουργία Τραπεζικού Λογαριασμού) για τη συγκέντρωση μικρών και μεγάλων χορηγιών.
Η πρόταση αυτή έγινε πράξη από το «ΔΙΑΖΩΜΑ-Πολίτες για τα αρχαία θέατρα» και εγκαινιάστηκε με συμβολική κατάθεση εκ μέρους του Σωματείου.
Το ποσό που χρειάζεται να συγκεντρωθεί για συμπληρωματικές ανασκαφικές έρευνες, επαναλειτουργία του αρχαίου αποχετευτικού αγωγού, μικρές στερεώσεις και μελέτη αποκατάσταση του θεάτρου είναι 100.000 ευρώ.
Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει οικονομικά μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ www.diazoma.gr ή να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το ΔΙΑΖΩΜΑ στο τηλέφωνο 210 8254256 και με το ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ στο τηλέφωνο 2262-350607, για περισσότερες πληροφορίες και κατευθύνσεις σχετικά με την κατάθεση χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: