Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Με ... καθυστέρηση η «ανασύσταση»Με μεγάλη καθυστέρηση επιχειρεί να συνθέσει οργανωτικά το κόμμα του στην πορεία προς την «ανασύστασή» του ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Χθες, μόλις, ανακοίνωσε τους υπεύθυνους των τομέων του ΠΑΣΟΚ, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να ανακοινωθούν τον Ιούλιο.

Από τη σύνθεσή τους, δεν λείπουν πρώην βουλευτές και στελέχη με ρόλο στο κόμμα στο παρελθόν, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο στο εσωτερικό του. Στους οργανωτικούς τομείς του κόμματος, υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης αναλαμβάνει ο πρώην βουλευτής Φώτης Χατζημιχάλης και Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συλλογών ο Μιχάλης Τζελέπης. Στο πλαίσιο τήρησης των ...εσωκομματικών ισορροπιών, υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού αναλαμβάνει η Αθηνά Δρέττα, στενή συνεργάτης άλλοτε του Ανδρέα Λοβέρδου και Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων ο «παπανδρεϊκός» Μανώλης Οθωνας. Το παζλ συμπληρώνουν οι Βασίλης Χρονόπουλος (Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), Γιώργος Αλιβιζάκης (Συνδικαλιστικού), Γιώργος Χαραλαμπόπουλος Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων), Ζέφη Δημαδάμα (Γυναικών) και Χρίστος Σμυρλής (Απόδημου Ελληνισμού). Όσο για τον τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, αποφασίστηκε να υπαχθεί στο Πολιτικό Γραφείο του Προέδρου, με διευθύντρια την Χριστίνα Μανωλοπούλου.

Την Γραμματεία Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου, συγκροτούν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής, ως τομεάρχης Προγραμματικού Σχεδιασμού, Χρήστος Πρωτόπαπας ως τομεάρχης Τεκμηρίωσης και Γιώργος Κουτρουμάνης ως επικεφαλής του τομέα Κοινωνικού Διαλόγου. Υπό την Φώφη Γεννηματά θα λειτουργούν στο εξής τα στελέχη της Γραμματείας Επικοινωνίας. Αυτοί είναι ο στενός συνεργάτης του προέδρου Γιάννης Δατσέρης στην Επικοινωνία Σχεδιασμού και ο Αντώνης Λιάρος στα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης. Σε ακόμα πιο καίριο πόστο πλέον βρίσκεται από χθες ο Κώστας Σκανδαλίδης που ανέλαβε πρόεδρος του ΔΣ του ΙΣΤΑΜΕ -και συνομίλησε μάλιστα με τον πρώην πρόεδρό του Κώστα Καρτάλη, με τον οποίο αντήλλαξαν απόψεις για την καλύτερη λειτουργία του Ινστιτούτου- επικουρούμενος μόνο από δύο πανεπιστημιακούς, τον Γιώργο Σιακαντάρη ως επιστημονικό διευθυντή και τον Παναγιώτη Αναστασιάδη ως διευθυντή Επιμόρφωσης. Διαβάστε περισσότερα στο  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=168541&catID=11

Δεν υπάρχουν σχόλια: