Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Δημοτικό Συμβούλιο 31ης Αυγούστου 2009: Θέμα 1ο


Βιβλίο για τον Ορχομενό ετοιμάζεται

να εκδώσει ο Θεόδωρος Σπυρόπουλος

Στην … αποκάλυψη της προσωπικής συζήτησης που είχε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έφορο Αρχαιοτήτων κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο έκανε – εκτός ημερήσιας διάταξης – ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Υπερήφανος στο ΔΣ της 31ης Αυγούστου 2009, σύμφωνα με την οποία ο κ. Σπυρόπουλος "ζήτησε" από την Δημοτική Αρχή την χρηματοδότηση μιας έκδοσης που θα περιλαμβάνει τις δημοσιεύσεις του για τα ευρήματα της πόλης μας, κατά την περίοδο που είχε ως περιοχή ευθύνης του τον Ορχομενό.
Ο κ. Υπερήφανος ανέπτυξε εν συντομία τις στιχομυθίες της συζήτησής τους και θύμισε σε όλους μας πως – μεταξύ άλλων – ο κ. Σπυρόπουλος έχει φέρει στο φως το 1972 το Αρχαίο Θέατρο ή Ωδείο, που όπως όλοι ξέρουμε πως βρίσκεται στους ανατολικούς πρόποδες του Υφάντειου λόφου και βόρεια του θολωτού τάφου του Μινύα.
Την πρόταση του κ. Υπερήφανου σχολίασε θετικά ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης αφήνοντας αιχμές, οστόσο, για την πολυετή καθυστέρηση του Δήμου μας να αναδείξει ή να υποστηρίξει με όποιο τρόπο ήταν δυνατόν το ανασκαφικό έργο του κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου, κατά την περίοδο που υπηρετούσε στην πόλη μας.

Δείτε και ακούστε ένα μέρος από την εισήγηση του Προέδρου του ΔΣ κ. Παναγιώτη Υπερήφανου...




Δείτε και ακούστε τι σχολίασε σχετικά και ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης...



Δεν υπάρχουν σχόλια: