Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Τι έγινε στο χθεσινοβραδινό ΔΣ…


«Θάφτηκε» η πρόταση της Πλειοψηφίας για το Πάρκο Σλήμαν
Τέθηκε το ζήτημα των οδονυμιών στη μνήμη των διατελεσάντων Δημάρχων

Εκρηκτικό ήταν και το χθεσινοβραδυνό Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, με την πλειοψηφία και την μειοψηφία να έρθουν και σε ουκ ολίγες φραστικές αντιπαραθέσεις. Αρχικά αποδέχθηκαν τις παραιτήσεις των κκ. Ηλία Μίχου (από Πρόεδρος και μέλος του Ν.Π. «Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ορχομενού») αλλά και Μαίρης Ρουμάνη (από μέλους του Δ.Σ. του Ν.Π. «Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού»), οι οποίοι και θα αντικατασταθούν στο αμέσως επόμενο ΔΣ.
Περισσότερο «ενδιαφέρον» ήταν ωστόσο το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης για την ονομασία του χώρου μπροστά από τον τάφο του Μινύου «Σε πάρκο Ερρίκου και Σοφίας Σλήμαν», πρόταση που έκανε η Πλειοψηφία και εισηγήθηκε Πρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Υπερήφανος (φωτογραφία). Όμως η πρόταση του κ. Υπερήφανου δεν πέρασε αφού στην ψηφοφορία του θέματος οι 6 παριστάμενοι σύμβουλοι της Μειοψηφίας ψήφισαν «ΟΧΙ», 7 από την Πλειοψηφία ψήφισαν «ΝΑΙ» και άλλοι τρείς επίσης από την Πλειοψηφία (σσ. Βαρβάρα Σκαγιάκου, Λουκάς Τριανταφύλλου και Ηλίας Μίχος) ψήφισαν απλά… ΠΑΡΩΝ!
Ακολούθως συζητήθηκε το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης «επί προτάσεως των δημοτικών συμβούλων Κων/νου Ξηρογιάννη και Λάμπρου Ρόδη για ονομασία οδών με ονόματα διατελεσάντων Δημάρχων Ορχομενού».
Ομόφωνα το ΔΣ αποδέχθηκε την εισήγηση του κ. Ξηρογιάννη σύμφωνα με την οποία λήφθηκε μια αρχική απόφαση «για την ονομασία οδών με διατελέσαντες αιρετούς Δημάρχους της πόλης μας» και σε επόμενο ΔΣ θα οριστούν οι δρόμοι ή και οι περιοχές ακόμη που θα δοθούν τα νέα οδονύμια. Άλλωστε, υπάρχει σκέψη οι νέοι ανώνυμοι δρόμοι του σχεδίου πόλεως που σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται να φέρουν τα ονόματα των αειμνήστων Δημάρχων του Ορχομενού αλλά χθες το βράδυ στο ΔΣ δεν πάρθηκε καμιά συγκεκριμένη απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: