Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Οι βροχές μεταθέτουν την συγκομιδή βάμβακος…


Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις – που δυστυχώς συνεχίζονται - δημιούργησαν προβλήματα στις καλλιέργειες βαμβακιού και στο Νομό μας, μεταθέτοντας τη συγκομιδή του προϊόντος για αργότερα. Οι παραγωγοί προβληματίζονται για την ποιότητα αλλά και την ποσότητα, καθώς οι στρεμματικές αποδόσεις εμφανίζονται ισχνές στα ελάχιστα χωράφια όπου μπόρεσαν να μπουν οι βαμβακοσυλλεκτικές μηχανές.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΕΓΕΣ η αγωνία των παραγωγών για τη σοδειά μετριάζεται από το γεγονός ότι τα νέα είναι σχετικά καλά για την τιμή του βαμβακιού. Τα συμβόλαια που υπογράφηκαν το καλοκαίρι με τιμή βαμβακόσπορου στα 25 λεπτά το κιλό επιτρέπουν αισιοδοξία για μια τιμή πάνω από 30 λεπτά στην πύλη του εκκοκκιστηρίου. Σ' αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι τα βαμβάκια φέτος είναι λιγότερα, καθώς υπολογίζεται ότι δεν καλλιεργήθηκαν πραγματικά πάνω από 2 εκατομμύρια στρέμματα, με αποτέλεσμα να υπερισχύσει η ζήτηση της προσφοράς.
Υπολογίζεται πάντως ότι η γενίκευση της συγκομιδής μετατίθεται για τις αρχές του Οκτώβρη, ενώ το άνοιγμα των εκκοκκιστηρίων παρατείνεται για την ερχόμενη εβδομάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: