Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Βάσω Τσόνογλου: "Όλοι μαζί γιατί ζητάμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στον πεζόδρομο της Θήβας μίλησε η υποψήφια Βουλευτής Βασιλική Τσόνογλου-Βυλλιώτη.
Στην ομιλία της είπε μεταξύ άλλων: «Αγαπημένοι μου συμπολίτες και συμπολίτισσες Θηβαίοι αυτή δεν είναι μια συγκέντρωση. Είναι λαοθάλασσα που βγήκε για να διατρανώσει παντού ότι αυτή η κυβέρνηση κάτω από τα αδιέξοδα που δημιούργησε από την ανεύθυνη πολιτική της για τους λίγους και τους ημέτερους πρέπει να πάει σπίτι της. Σήμερα η Θήβα ψηφίζει και ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και είναι όλο εδώ. Είναι ο Γιώργος ο Κατσιμπάρδης με τον Αλέκο Ακριβάκη, οι πολιτικοί μας πατέρες. Είναι εδώ ο Νομάρχης μας, ο Δήμαρχος Θηβαίων, ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου, ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου και τόσοι άλλοι για να διατρανώσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο. Με ένα οραματιστή, νέο ηγέτη που δεν τον βαρύνουν λάθη παρελθόντος, με έναν άνθρωπο ο οποίος είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί και έχει σηκώσει τα μανίκια για να πάει την χώρα μπροστά όχι μόνο για την εσωτερική ανάταση αλλά για να αποκτήσει ξανά το διεθνές κύρος. Αυτό το κύρος το οποίο καταρράκωσαν. Αυτή ήταν η κατάληξη της πολιτικής της Ν.Δ.
Ήταν μια κυβέρνηση που κλυδωνίστηκε γιατί εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδα, σε πελατειακές αντιλήψεις, σε αγκυλώσεις και γραφειοκρατία. Ξέχασε τι σημαίνει αξιοπρέπεια του πολίτη. Ξέχασε τι σημαίνει λογοδοσία. Αυτή η κυβέρνηση ξέχασε τι σημαίνει διαφάνεια.
Δεν κοίταξε την καθημερινότητα του πολίτη, Δεν κοίταξε πως θα πάει την χώρα μπροστά. Μια κυβέρνηση που έκανε πέντε προϋπολογισμούς και που τινάχτηκαν στον αέρα με συνέπεια να τεθεί η χώρα μας σε επιτήρηση για δεύτερη φορά.
Ποιο είναι το έργο του ΠΑΣΟΚ στη Θήβα; Το νοσοκομείο, το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ο βιολογικός καθαρισμός, το συνεδριακό κέντρο, το δικαστικό μέγαρο και τόσα άλλα που άλλαξαν την φυσιογνωμία του τόπου μας. Ποιο είναι το στίγμα της αποχωρούσας κυβέρνησης με αυτόν τον κουρασμένο πρωθυπουργό; Τι θα αφήσει στην πόλη και τα χωριά μας η Ν.Δ;
Ένα μισοτελειωμένο Μουσείο και τίποτε άλλο. Κανένα έργο ανάπτυξης και προόδου στην περιοχή. Ήταν μια κυβέρνηση που ενδιαφέρθηκε για τα golden boys και τα δομημένα ομόλογα τινάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία στον αέρα. Αυτή την κυβέρνηση, που ξεπούλησε τον δημόσιο πλούτο, που δούλεψε για τους λίγους και που έκλεισε αιφνιδιαστικά την Βουλή για να εξαλειφτούν τα ανομήματα ορισμένων, δεν πρέπει να την εμπιστευτεί ο Έλληνας πολίτης.
Φίλες και φίλοι, το ΠΑΣΟΚ έρχεται με ένα νέο πρόγραμμα και ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό. Οι συμμέτοχοι αυτού του προγράμματος είμαστε όλοι εμείς γιατί επίκεντρο του ΠΑΣΟΚ και συνέταιρος σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια ανατροπής είναι ο άνθρωπος, ο πολίτης, ο λαός. Μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κίνημα λαού. Μην ξεχνάμε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου εγκαθίδρυσε την Δημοκρατία, συνέστησε το Κοινωνικό κράτος, έγιναν τα έργα τα μεγάλα που άλλαξαν την μορφή της χώρας σε Διεθνές επίπεδο.
Το όραμα του ΠΑΣΟΚ είναι να πάει μπροστά ο τόπος μας, η χώρα. Να ενισχύσει τα χαμηλά εισοδήματα, τον εργαζόμενο. Με στήριξη των συμβάσεων εργασίας, με την ανόρθωση του κράτους δικαίου. Με την ανασύσταση όλου του συστήματος ανάπτυξης όπου μοχλός είναι η Παιδεία, η γνώση, η καινοτομία. Όλοι μαζί λοιπόν γιατί ζητάμε μια ισχυρή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Και εγώ προσωπικά ζητάω την στήριξη σας για να προχωρήσουμε μαζί τα έργα υποδομής στον Νομό μας. Η χώρα μας δεν μπορεί να περιμένει. Πρέπει να γίνει το σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος με σύγχρονες δομές και σεβασμό στον πολίτη.
Στις 4 Οκτωβρίου χρειαζόμαστε μια ισχυρή λαϊκή εντολή. Με την νίκη!"
κατέληξε η κα Τσόνογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: