Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Εξιχνιάσθηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου σε ξενοδοχείο στη Λιβαδειά

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, συνελήφθη χθες το απόγευμα σε περιοχή της Αττικής, ο ένας εκ των τριών δραστών, 35χρονος υπήκοος Αλβανίας

Επιπλέον κατά την διενέργεια αιφνιδιαστικής έρευνας στην οικία του 35χρονου, συνελήφθη και ένας 29χρονος ημεδαπός, οι οποίοι από κοινού κατηγορούνται για καλλιέργεια, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών

Οι δύο δράστες είχαν εγκαταστήσει, σε δωμάτιο της οικίας, πλήρη εξοπλισμό εργαστηρίου παραγωγής κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk)    

Κατασχέθηκαν πάνω από -6- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, -16- δενδρύλλια κάνναβης, ηλεκτρικοί λαμπτήρες εκπομπής θερμότητας, σύστημα εξαέρωσης για την διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών καλλιέργειας, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας κ.α.


Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, σε ξενοδοχείο στην πόλη της Λιβαδειάς.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ένας εκ των τριών δραστών, 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη χθες (01-04-2014) το απόγευμα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Αττικής.

Κατά την διενέργεια αιφνιδιαστικής νομότυπης έρευνας στην οικία του 35χρονου, συνελήφθη και ένας 29χρονος ημεδαπός, οι οποίοι από κοινού κατηγορούνται για κατοχή, καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Όπως εξακριβώθηκε από τους αστυνομικούς, οι δύο ανωτέρω συλληφθέντες είχαν εγκαταστήσει, σε δωμάτιο της οικίας, πλήρη εξοπλισμό εργαστηρίου παραγωγής κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk).
Αναλυτικότερα μεταμεσονύχτιες ώρες της 25-02-2014, ο 35χρονος, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, εισήλθαν σε ξενοδοχείο στην πόλη της Λιβαδειάς και φορώντας κουκούλες ακινητοποίησαν, με την απειλή κυνηγετικού όπλου και μαχαιριού, τον 26χρονο υπάλληλο και την 84χρονη ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και αφού τους δέσμευσαν, αφαίρεσαν χρήματα, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και το πορτοφόλι του 26χρονου (σχετικό το από 25-02-2014 Δελτίο Τύπου).

Οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και ακινητοποίησαν τον 35χρονο σε περιοχή της Αττικής και στη συνέχεια, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, όπου συνελήφθη και ο 29χρονος.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στο εσωτερικό της οικίας και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας, συνολικού βάρους (6.300) γραμμαρίων,
  • δεκαέξι (16) δενδρύλλια κάνναβης, εμφυτευμένα σε γλάστρες, ύψους από (20) έως (30) εκατοστών το καθένα,
  • πλήρης εξοπλισμός εργαστηρίου παραγωγής κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας (skunk), εγκατεστημένος σε δωμάτιο της οικίας, όπως ηλεκτρικοί λαμπτήρες εκπομπής θερμότητας, σύστημα εξαέρωσης για τη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών καλλιέργειας των δενδρυλλίων και διάφορα είδη λιπασμάτων,
  • δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ και
  • δύο (2) συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Οι δύο δράστες κατηγορούνται για καλλιέργεια, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ ο 35χρονος κατηγορείται επίσης για διάπραξη ληστείας και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δύο συνεργών του 35χρονου, στη διάπραξη της ένοπλης ληστείας στο ξενοδοχείο της πόλης της Λιβαδειάς.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: